Menu
Ajax feliciteert mevrouw Van Schaick

Ajax feliciteert mevrouw Van Schaick

Ajax weet zich verzekerd van de steun van dames op leeftijd. Vorig jaar was de club uitgenodigd op de verjaardag van Europa's oudste dame, Hendrikje van Andel, en vrijdag feliciteerde Ajax mevrouw Jo van Schaick met haar 107de verjaardag!

Jo van Schaick is Ajacied in hart en nieren. De dame houdt zich al decennia bezig met haar favoriete voetbalclub, die zelf onlangs het 105 jarig bestaan vierde. Een paar jaar geleden kwam de mevrouw Van Schaick naar de Amsterdam ArenA om op een zondagmiddag een wedstrijd te genieten.

En genieten doet ze nog steeds. Op haar 107de verjaardag kreeg ze van staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp een koninklijke onderscheiding opgespeld.

De Amstelveense was dankbaar, maar de onderscheiding verdween snel naar de achtergrond toen ze van Ajax uit handen van PR-manager Simone Freling een Ajax-shirt als verjaardagscadeau kreeg. Voorop alle handtekeningen van de Ajacieden en achter 'Jo van Schaick', het rugnummer was uiteraard 107.

,,Ik ga het shirt zondag dragen en dan hoop ik dat het geluk brengt", aldus de enthousiaste jarige die ook nog wel wat tips voor de spelers had. ,,Ze moeten zich niet gek laten maken en hun verstand gebruiken", was het advies van de Ajax-fan. En die raad moeten de spelers zich ter harte nemen, want het komt van een bijzonder iemand die al veel langer Ajacied is, dan alle voetballers van de selectie.

Met dank aan Luuk Gosewehr voor de foto!