Menu
Ajax fit naar Rusland

Ajax fit naar Rusland

De selectie van Ajax heeft dinsdagochtend voor het laatst op de Nederlandse bodem getraind. In aanloop naar de return in de UEFA Europa League tegen Spartak Moskou trainde Frank de Boer met achttien spelers en de keepers Jeroen Verhoeven en Ronald Graafland. Geoffrey Castillion, maandagavond nog trefzeker voor Jong Ajax, trainde met de A-selectie mee.

De strijd om de grootste glimlach werd dinsdagochtend glansrijk door Geoffrey Castillion gewonnen. De spits van Jong Ajax trainde met de A-selectie mee en beleefde daar duidelijk plezier aan. Na maanden blessureleed aan zijn knie komt de lange spits steeds dichter in de buurt van zijn oude niveau. De deelname aan de training van Ajax 1 was dan ook een mooi ijkpunt voor de goed gehumeurde Castillion.

De stemming was sowieso goed tijdens de drukbezochte open training. Ook bij de overige Ajacieden overheerste vrolijkheid en spelplezier in aanloop naar de return in de achtste finales van de Europa League. De deelname van De Boer aan een aantal oefeningen zorgde voor veel beleving, niet in de laatste plaats bij de hoofdcoach van Ajax zelf. De 112-voudig international kan zich als geen ander volledig in een oefening storten. Zijn kenmerkende fanatisme werkte aanstekelijk.

Woensdagochtend vertrekt Ajax naar Moskou waar het een dag later de 1-0 achterstand uit de thuiswedstrijd zal proberen weg te poetsen. Op de geblesseerde Maarten Stekelenburg na kan De Boer over een fitte selectie beschikken. Gregory van der Wiel trainde weliswaar uit voorzorg binnen, maar de klachten aan zijn bovenbeen - overgehouden aan het duel met Willem II - belemmeren zijn deelname aan de wedstrijd tegen Spartak niet.


Tekst en foto’s: Ajax.nl

Lorenzo Ebecilio kijkt toe hoe zijn trainer de bal controleert. Lorenzo Ebecilio kijkt toe hoe zijn trainer de bal controleert.