Menu
Ajax fit richting Groningen

Ajax fit richting Groningen

Ajax werkte vrijdag in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen een lange training af op de Toekomst. Er werd nog even nagepraat over de zware Champions League-loting, maar snel ging het vizier weer op komend weekend. Met een bijna complete selectie van 21 spelers werden er diverse oefeningen met en zonder bal afgewerkt.

Na een kwartiertje rondo spelen was het tijd voor een korte pass-oefening, waarbij de Ajacieden elkaar eerst - uiteraard door de bal maar één keer te raken- met het rechterbeen de bal in korte driehoekjes toespeelden, en later met alleen het linkerbeen. De spelers draaiden zo langzaam warm voor weer een zware uitwedstrijd in de Eredivisie.

Laten kwam Kenny Tete nog even op het trainingsveld om apart van de groep wat korte oefeningen af te werken. Hij is samen met de langer geblesseerde Viktor Fischer de enige die momenteel niet inzetbaar is, wat inhoudt dat Frank de Boer in aanloop naar zondag weer een aantal fitte en goede spelers teleur zal moeten stellen. Nicolai Boilesen trainde eerder deze week nog apart van de groep, maar deed vrijdag gewoon weer mee met de groep.

Na twee uur trainen liepen de laatste Ajacieden het trainingsveld af, op weg naar hun gezamenlijke lunch. Daar zullen ze ongetwijfeld nog even praten over de wedstrijden tegen FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Apoel Nicosia. En wat nu belangrijker is: FC Groningen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kolbeinn Sigthórsson blijft ook dit seizoen bij Ajax. Dat vertelde Frank de Boer donderdag tijdens de persconferentie. Kolbeinn Sigthórsson blijft ook dit seizoen bij Ajax. Dat vertelde Frank de Boer donderdag tijdens de persconferentie.
Warming-up voor de uitgebreide training. Warming-up voor de uitgebreide training.
Lasse Schöne geconcentreerd aan het werk. Lasse Schöne geconcentreerd aan het werk.
Frank de Boer en Dennis Bergkamp kijken hoe de spelers hun oefeningen uitvoeren. Frank de Boer en Dennis Bergkamp kijken hoe de spelers hun oefeningen uitvoeren.
Ricardo van Rhijn tijdens een van de trainingsvormen. Ricardo van Rhijn tijdens een van de trainingsvormen.