Menu
Ajax fit voor 'wedstrijd van het jaar'

Ajax fit voor 'wedstrijd van het jaar'

Op de dag van Ajax’ 115e verjaardag werkte de selectie zijn laatste training af op weg naar het UEFA Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk. Nicolai Boilesen en Niklas Moisander deden de hele training mee en zijn donderdag inzetbaar.

Het wordt erop of eronder voor Ajax donderdagavond in de Amsterdam ArenA. De ploeg van Frank de Boer moet tegen Dnipro een 1-0-achterstand zien om te buigen. Ajax beschikt tijdens de 'wedstrijd van het jaar' over een vrijwel fitte selectie. De training was gedeeltelijk open. Daarin was te zien dat Nicolai Boilesen (beide enkels) en Niklas Moisander (enkel) voluit mee konden doen. De vraagtekens achter hun namen kunnen worden uitgegumd: ze zijn fit.

Ook Kolbeinn Sigthórsson, die maandagavond een geslaagde rentree maakte bij Jong Ajax, hoefde zich niet in te houden. De IJslander, zo maakte De Boer na de training bekend, zit voor het eerst sinds Ajax - Feyenoord (25 januari) weer bij de wedstrijdselectie.

Viktor Fischer is ook op de weg terug. De Deen, die er al heel lang uit is met een hamstringblessure, ging geen oefening uit de weg. Maar voordat hij weer bij Ajax 1 meedoet, zal hij eerst minuten maken bij Jong Ajax. ,,Hopelijk kan dat zaterdag al", aldus De Boer, die verder alleen nog Niki Zimling in de ziekenboeg heeft.

Tactisch gezien konden de aanwezige voetbaljournalisten weinig opmaken uit het openbare gedeelte van de training. Het slot van de oefensessie, waarin er vaak getraind wordt met de beoogde basisploeg, was besloten. Wel vertelde Frank de Boer dat er getraind was op penalty's. ,,Van de 19 gingen er slechts drie of vier mis", aldus de coach die donderdag niets aan toeval over wil laten.

Ajax - Dnipro Dnipropetrovsk wordt donderdag gespeeld in de Amsterdam ArenA en begint om 21:05 uur. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bestellen kan via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Tickets Ajax - Dnipro Dnipropetrovsk


Ajax komt de trap af voor de laatste voorbereidingen op het duel met Dnipro. Ajax komt de trap af voor de laatste voorbereidingen op het duel met Dnipro.
De oefensessie werd afgewerkt op een mistig trainingsveld. De oefensessie werd afgewerkt op een mistig trainingsveld.
Niklas Moiander en Nicolai Boilesen zijn weer fit. Niklas Moiander en Nicolai Boilesen zijn weer fit.
Boks! Boks!
Overleg bij de technische staf. Overleg bij de technische staf.
Alles bij Ajax is in Europa League-stijl, ook de ballen natuurlijk. Alles bij Ajax is in Europa League-stijl, ook de ballen natuurlijk.
Lucas Andersen verlengde dinsdag zijn contract bij Ajax, maar maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie. Lucas Andersen verlengde dinsdag zijn contract bij Ajax, maar maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie.
Goed om te zien: Viktor Fischer gaat voluit. Goed om te zien: Viktor Fischer gaat voluit.
Kolbeinn Sigthórsson heeft zijn rentree bij Jong Ajax (afgelopen maandag) goed doorstaan. Kolbeinn Sigthórsson heeft zijn rentree bij Jong Ajax (afgelopen maandag) goed doorstaan.
Frank de Boer geeft aanwijzingen. Frank de Boer geeft aanwijzingen.
Ook Ricardo Kishna is gewoon weer van de partij bij Ajax 1, nadat Frank de Boer hem zondag thuisliet voor het duel met Heerenveen. Ook Ricardo Kishna is gewoon weer van de partij bij Ajax 1, nadat Frank de Boer hem zondag thuisliet voor het duel met Heerenveen.