Menu
Ajax focust zich op FC Utrecht

Ajax focust zich op FC Utrecht

De woensdag had voor de Ajacieden twee verschillende gezichten. De ochtendarbeid bestond vooral uit krachttraining. Het middagprogramma speelde zich af op het trainingsveld. Siem de Jong trainde volwaardig en vrijuit mee met zijn ploeggenoten. Ajax bereidt zich voor op het competitietreffen met FC Utrecht.

De eerste aanvoerder in de A-selectie lijkt verlost van de bovenbeenblessure die hem liet toekijken bij de hervatting van het seizoen. Vooral tijdens de afsluitende grote partij, op een driekwart veld, liet ook De Jong zich qua duelkracht niet onbetuigd. Daags na zijn 25e verjaardag zocht hij, net als de nodige selectiegenoten, de sportieve grenzen op en scoorde bijna. De mooiste Ajax-treffer van de middagtraining werd gemaakt door Bojan Krkic. De Catalaan krulde de bal vanaf links fraai en met veel gevoel in de verre hoek.

Frank de Boer had woensdag zeventien Ajacieden tot zijn beschikking, vijftien veldspelers en twee keepers. De overige selectieleden trainden elders of deden het rustiger aan na een optreden met Jong Ajax.

Siem de Jong trainde voluit mee met zijn collega-Ajacieden. Siem de Jong trainde voluit mee met zijn collega-Ajacieden.

Aan de grote partij ging een positiespel op een kleiner speelveld vooraf. Wat Frank de Boer tijdens beide oefenvormen wilde zien was glashelder. De trainer en zijn collega-stafleden waren scherp op de intensiteit bij de spelers. Daarbij draaide het ook in belangrijke mate om het gezamenlijke druk zetten. In de snijdende kou die de Toekomst teisterde, was het ook niet bepaald slim om langdurig stil te blijven staan tijdens de partijvormen.

Een enkele Ajacied had zich gewapend tegen de koude weersomstandigheden met ijsmuts en winterse trainingskledij (lees: lange mouwen, broekspijpen en soms ook handschoenen). Bojan, Viktor Fischer en Thulani Serero trotseerden het winterweer in korte broek. Ook Schöne had een korte broek aan, al droeg hij daaronder wel een lange sportmaillot.

Donderdag, vrijdag en zaterdag vervolgt Ajax de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel in De Galgenwaard begint zondag om 12:30 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De middagtraining begon met opwarmende oefeningen van performance coach Björn Rekelhof. De middagtraining begon met opwarmende oefeningen van performance coach Björn Rekelhof.
De warming-up is belangrijk; voor een net weer fitte Ajacied is een zorgvuldige warming-up van extra belang. De warming-up is belangrijk; voor een net weer fitte Ajacied is een zorgvuldige warming-up van extra belang.
Frank de Boer instrueert de spelers voorafgaand aan de training. Frank de Boer instrueert de spelers voorafgaand aan de training.
Siem de Jong gaat het duel aan met Danny Hoesen. Siem de Jong gaat het duel aan met Danny Hoesen.
Bojan Krkic was dinsdagmiddag de maker van de fraaiste trainingstreffer. Bojan Krkic was dinsdagmiddag de maker van de fraaiste trainingstreffer.