Menu
Ajax Foundation G-dag

Ajax Foundation G-dag

Aanstaande woensdag 6 april is het tijd voor de Ajax Foundation G-dag. In samenwerking met maatschappelijk partner ABN Amro wordt het evenement georganiseerd op het Friendship Sports Centre van sportclub Only Friends in Amsterdam. De sportieve dag staat in het teken van mensen met een beperking. Iedereen kan meedoen, ongeacht fysieke of verstandelijke handicaps.

Vanaf 15.00 uur zullen de deelnemers onder het toeziend oog van Ajacieden uit alle geledingen van de club individueel en in teamverband de strijd met elkaar aangaan. Natuurlijk zal voetbal een grote rol spelen, maar daarnaast kunnen de aanwezigen in 21 verschillende onderdelen aan dertien andere sporten meedoen. Van streetdance tot boccia, een werpsport waarin uiterste precisie van de sporters gevraagd wordt.

Aan het eind van de dag wordt bepaald wie zich een jaar lang winnaar van het Ajax Foundation G-dag voetbaltoernooi mag noemen. Ook de nummers twee en drie krijgen een beker, wie deze zal uitreiken blijft nog even een verrassing. Ondanks dit officiƫle moment wordt deze dag vooral gekenmerkt door het motto: meedoen is belangrijker dan winnen. Iedereen kan op zijn of haar manier meedoen aan de
onderdelen die de voorkeur van de deelnemer heeft, waardoor niemand buitenspel komt te staan.

De dag wordt afgesloten met een demonstratiewedstrijd tussen een gelegenheidselftal van Ajax en het selectieteam van Only Friends. De inschrijving voor het evenement is helaas gesloten maar het sportpark is geopend voor alle belangstellenden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst