Menu
Ajax Foundation Run groot succes

Ajax Foundation Run groot succes

Heerlijk weer, grote publieke belangstelling en een mooi bedrag voor het Life Skills & Clinics project van de Ajax Foundation. Veel mooier en beter kon de organisatie van de Ajax Foundation Run het zich niet wensen.

Maar liefst 3.700 deelnemers hadden de moeite genomen om onder een stralend herfstzonnetje mee te doen aan de eerste Ajax Foundation Run. Men kon kiezen uit de vijf of tien kilometer en in de ochtend werkten kinderen een speciale KidsRun af. Oud-Ajacied Siem de Jong verrichtte het startschot bij de vijf kilometer. Wim Jonk deed hetzelfde bij de dubbele afstand.

De organisatie had een bochtig parcours uitgetekend. De loop bracht de deelnemers richting de Bijlmer het Abcouderpad op om vervolgens rechtsaf te slaan het Meibergpad op, om daarna onder de A9 door via het Reigersbospad en het Abcouderpad weer terug te komen richting finish die in de gracht van de Amsterdam ArenA lag.

Het werd uiteindelijk een dag om nooit te vergeten. Naast de grote toeloop qua deelnemers gingen er ook een hoop kinderen tevreden naar huis met een handtekening of een foto van hun idool. Want oud-voetballers liepen er genoeg. Zo waren verschillende prominenten (o.a. Michel Kreek, Ronald de Boer, Bryan Roy, Daphne Koster) bereid gevonden om als teamcaptain op te treden bij een groep mensen die namens een bedrijf of instelling liepen. Onder andere Edwin van der Sar, Wim Jonk, Danny Hesp, Richard Knopper en Tarik Oulida liepen zelf voor het goede doel.

Simone Freling van de Ajax Foundation keek terug op een zeer geslaagde dag. ,,Ik ben ongelofelijk trots dat we de eerste Ajax Foundation Run hebben georganiseerd en ook een evenement hebben gedaan voor ons eigen goede doel. We zijn op veel fronten actief en op heel veel plaatsen actief, maar hadden nog nooit iets eerder voor onze eigen stichting gedaan."

De opbrengst van de run gaat namelijk naar het 'Life Skills & Clinics' project. Een nieuw initiatief dat in samenwerking met een aantal basisscholen, die rondom het Cruyff Court in de Bijlmer zijn gelegen wordt georganiseerd. Als de kinderen de clinics goed hebben afgerond krijgen ze een diploma met handtekening van Frank de Boer. Het doel van de clinics is om de normen en waarden, de fair play en het samenwerken van de kinderen aandacht te geven. De clinics worden tijdens trainingskampen en Europese wedstrijden ook in het buitenland georganiseerd en zijn al in Boekarest en Barcelona te zien geweest.

Freling wil, als het aan haar ligt, een vervolg gaan geven aan deze eerste Ajax Foundation Run. ,,Deze dag smaakt zeker naar meer. We gaan ervanuit dat we dit de komende jaren gaan voortzetten."

Volgens haar kon het niet zo'n succes worden zonder de hulp van een groot aantal mensen. ,,Van al mijn Ajax-collega's, ArenA-collega's en de Supportersvereniging Ajax tot aan de 220 vrijwilligers en sponsoren. Ook het team Scheffer uit Leiden wil ik apart benoemen. We zijn iedereen heel erg dankbaar voor de steun die ze aan dit prachtige evenement hebben gegeven."

Winnaars:

KidsRun jongens: Jelani James
KidsRun meisjes: Myrte van der Schoot
5 km heren: Erwin Meijer
5 km dames: Isa Raadgers
10 km heren: Edo Baart
10 km dames: Miriam van Reijen

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst/Gerard van Hees

Bekijk hier alle uitslagen en eindtijden

Het prachtige decor van de Ajax Foundation Run. Het prachtige decor van de Ajax Foundation Run.
Siem de Jong met de beste drie loopsters van de 5 kilometer. Siem de Jong met de beste drie loopsters van de 5 kilometer.
De snelste kids. De snelste kids.
De vaste Ajax-supporters waren goed vertegenwoordigd! De vaste Ajax-supporters waren goed vertegenwoordigd!
Heini Otto doet de warming-up voor de KidsRun. Heini Otto doet de warming-up voor de KidsRun.
De kinderen sprinten weg na het startschot. De kinderen sprinten weg na het startschot.
Rolstoelgebruikers deden ook mee met de Ajax Foundation Run. Rolstoelgebruikers deden ook mee met de Ajax Foundation Run.
Ajax-sponsor Sengled kwam speciaal overvliegen uit China om mee te doen aan de Ajax Foundation Run. Ajax-sponsor Sengled kwam speciaal overvliegen uit China om mee te doen aan de Ajax Foundation Run.
De jarige Wim Jonk en Siem de Jong losten de startschoten. De jarige Wim Jonk en Siem de Jong losten de startschoten.
Gezellige drukte bij het startgebied. Gezellige drukte bij het startgebied.
Natuurlijk liep Aegon ook mee met een team. Natuurlijk liep Aegon ook mee met een team.
De winnaar van de 5 kilometer: Erwin Meijer. De winnaar van de 5 kilometer: Erwin Meijer.
Iedereen kon bij de Ajax Foundation Run op de foto met de laatste vier kampioensschalen. Iedereen kon bij de Ajax Foundation Run op de foto met de laatste vier kampioensschalen.
Langs de ArenA! Langs de ArenA!
Er waren natuurlijk veel Ajax-shirts te zien tijdens de run. Er waren natuurlijk veel Ajax-shirts te zien tijdens de run.
Let's go! Let's go!
Edo Baart op weg naar de overwinning op de 10 kilometer. Edo Baart op weg naar de overwinning op de 10 kilometer.
Winnaar Edo Baart deed net iets langer dan een half uur over de 10 kilometer. Winnaar Edo Baart deed net iets langer dan een half uur over de 10 kilometer.
Daphne Koster, Siem de Jong met de snelste mannen op de 10 kilometer. Daphne Koster, Siem de Jong met de snelste mannen op de 10 kilometer.