Menu
Ajax Foundation traint vrijwilligers

Ajax Foundation traint vrijwilligers

Er stond donderdag een bijzondere groep voetballers op het trainingsveld van Ajax. Zo’n 30 medewerkers van ABN AMRO ondergingen een clinic onder leiding van Ajax-trainers. Daarnaast werden ze bijgepraat over het Life Skills-programma van de Ajax Foundation. Dankzij beide trainingen kunnen ze binnenkort als vrijwilliger aan het project meewerken.

Met het project Life Skills & Clinics biedt de Ajax Foundation in samenwerking met scholen in Amsterdam Zuidoost kansarme jeugd de mogelijkheid om te sporten. Dankzij het imago van Ajax en de sportieve beleving wordt de doelgroep geënthousiasmeerd.

De groep vrijwilligers wordt binnenkort uitgebreid met medewerkers van ABN AMRO.. Dankzij de training bij Ajax kunnen ze zich gaan inzetten voor het Life Skills-project van de Ajax Foundation. Naast het assisteren bij de clinics zullen de vrijwilligers van ABN AMRO ook geregeld aanwezig zijn bij de speciale introductielessen die de Ajax Foundation voorafgaand aan de clinics op de scholen organiseert. Tijdens die lessen staan de life skills centraal en wordt de Ajax-trainingsmethode geïntroduceerd. Vervolgens kunnen de leerlingen die skills tijdens de clinics in de praktijk brengen.

Medewerkers van ABN AMRO ondergingen donderdag een training onder leiding van Ajax-trainers. Medewerkers van ABN AMRO ondergingen donderdag een training onder leiding van Ajax-trainers.

De clinics worden, indien mogelijk,gehouden op Cruyff Courts in de wijk en zijn geheel in lijn met de unieke Ajax-trainingsmethode. Naast technische aspecten als dribbelen, afwerken op doel en balbeheersing wordt de jeugd bijgebracht hoe je binnen en buiten het veld met respect met elkaar omgaat. Denk bijvoorbeeld aan elkaar een hand geven voorafgaand aan een wedstrijd, vragen hoe het gaat als iemand zich blesseert en het feliciteren van je tegenstander na een wedstrijd. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van life skills die bij Ajax en de Ajax Foundation hoog in het vaandel staan. Het is sportiviteit in de breedste zin van het woord. Door de Ajax-spelers als voorbeeld te gebruiken wordt het belang van eten van gezonde voeding bijgebracht. Na de clinic krijgen de kinderen fruit en water aangeboden.

Iedere week staan er twee naschoolse clinics op telkens wisselende locaties op het programma. De clinics staan telkens onder leiding van Ajax-trainers, welke daarbij worden geassisteerd door de vrijwilligers van ABN AMRO. Dankzij de aanwezigheid van de eigen gymdocent is er voor de deelnemers aan de clinic altijd een vertrouwde begeleider in de buurt. Bovendien worden veel van de tijdens de clinics opgedane life skills en technische vaardigheden daarna meegenomen naar de gymlessen op school.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees


Simone Freling (Ajax Foundation) heet de vrijwilligers welkom in de bestuurskamer van de Toekomst. Simone Freling (Ajax Foundation) heet de vrijwilligers welkom in de bestuurskamer van de Toekomst.
De training begon met een korte uitleg. De training begon met een korte uitleg.
Tijd voor actie op het trainingsveld van Ajax. Tijd voor actie op het trainingsveld van Ajax.

Er werd fel gestreden om de bal. Er werd fel gestreden om de bal.
Ajax-trainer Heini Otto geeft aanwijzingen. Ajax-trainer Heini Otto geeft aanwijzingen.
Komt dat schot! Komt dat schot!
Een bijzondere dag: voetballen op het trainingscomplex van Ajax. Een bijzondere dag: voetballen op het trainingscomplex van Ajax.
Na afloop van de clinic was het tijd voor derde helft. Na afloop van de clinic was het tijd voor derde helft.