Menu
Ajax Foundation viert eerste verjaardag

Ajax Foundation viert eerste verjaardag

De Ajax Foundation bestaat deze vrijdag precies 1 jaar. De Foundation werd twaalf maanden geleden op de 110e verjaardag van Ajax opgericht. Ter ere van de jubileum zetten we een aantal hoogtepunten van het eerste jaar van de Ajax Foundation op een rij.

Ajax KiKa-dag

De Kika-dag die Ajax samen met de Amsterdamse ziekenhuizen AMC en VUmc en de Stichting Kinder Kankervrij (Kika) organiseerde op de Toekomst was een doorslaand succes. Ruim tweehonderd chronisch zieke kinderen kwamen zondag 13 juni naar sportcomplex de Toekomst waar ze een hele middag even gewoon kind in plaats van patiënt konden zijn.

Speciale wensbezoeken

De Ajax Foundation laat geregeld wensen in vervulling gaan. Een ontmoeting met de spelers of een exclusief bezoek aan een wedstrijd of training van Ajax staan uiteraard boven aan de verlanglijst. Uit de ontelbare hoeveelheid aanvragen selecteert de Ajax Foundation maandelijks verschillende verzoeken van zieke en gehandicapte Ajax-supporters. Het levert ze altijd een onvergetelijke dag op.

Ajax StreetWise is een nieuw en ambitieus project van Ajax en hoofdsponsor AEGON. Ajax StreetWise is een nieuw en ambitieus project van Ajax en hoofdsponsor AEGON.

Scoren voor Gezondheid

Het project Scoren voor Gezondheid werd maandag 3 mei 2010 feestelijk afgesloten op sportcomplex de Toekomst. Ruim 500 kinderen waren aanwezig voor een clinic van de Ajacieden. Uitgerekend een dag na het missen van de landstitel toonden de spelers zich van hun beste kant.

Ajax StreetWise

Ajax StreetWise is een nieuw en ambitieus project van Ajax en hoofdsponsor AEGON.
Op verschillende basisscholen in Amsterdam wordt er gedurende het schooljaar een week lang les gegeven met Ajax-lesmateriaal. Het hoogtepunt van de week is de afsluiting op vrijdag. Op die dagen komen er telkens twee spelers bij de school op bezoek om het project af te sluiten. Alle kinderen krijgen uit handen van de Ajacieden een diploma uitgereikt. Aan het einde van het scholenproject komen er drie grote clinics in de verschilende stadsdelen. Blijf op de hoogte van alle data en nieuwe ontwikkelingen via ajaxstreetwise.hyves.nl!

VU Kinderstad

De spelers en technische staf van Ajax brachten op 1 december 2010 voor de twaalfde keer een bezoek gebracht aan Ronald McDonald VU Kinderstad. Het bezoek aan het VUmc in Amsterdam is een jaarlijks terugkerend ritueel vanuit het partnership dat Ajax met de VU Kinderkliniek heeft.

Volg de Ajax Foundation op Twitter @AjaxFoundation

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar ajaxstreetwise.hyves.nl

Bekijk mooie reportages over de projecten op Ajax Foundation TV