Menu

Ajax fris naar Nijmegen

Hoewel het einde van het seizoen nadert, lopen de Ajacieden niet op hun tandvlees. In tegendeel zelfs. De frisheid en voetbalcreativiteit straalt er op de training vanaf. Nog vier wedstrijden winnen en Ajax plaatst zich voor de voorronde van de Champions League. Zondag wacht NEC in Nijmegen.

Na een pittige conditietraining lieten Koeman, Krol en Bruins Slot zestien spelers en twee keepers (Lobont en Didulica) een partij negen tegen negen spelen. Daarin ging het bij vlagen op het scherpst van de snede en was er van eventuele vermoeidheid na een lang seizoen niets te merken. Koeman: ,,Ik heb het idee dat we nu hersteld zijn van die zware weken met Champions-Leaguevoetbal. Ondanks dat het einde van het seizoen in zicht is, zitten de spelers er nog niet doorheen. De laatste weken spelen we goed, ogen fris. Dat moeten we zien vast te houden en ik hoop dat het in de resultaten is terug te zien."

Blessures zijn er nauwelijks meer bij Ajax. Wel is Johnny Heitinga natuurlijk altijd nog afwezig en ook Wamberto loopt nog zijn rondjes rond het veld. De Braziliaan verwacht zelf dat hij komende week weer met de groep mee zal trainen. Stefano Seedorf deed de spierentergende oefeningen mee, maar sloot daarna aan bij de spelers die gisteravond de finale van de Amstel Cup voor Beloftenteams haalden. Met John O'Brien gaat het de goede kant op. De Amerikaan trainde weer meer de groep mee en als het goed gaat, zal hij zondag aansluiten bij de selectie die naar Nijmegen gaat. Ook Jelle van Damme is fit.

O'Brien en Van Damme behoorden, net als overigens Litmanen, tot de partij die het in de training tegen de hesjes moest opnemen. De hesjes hingen om de schouders van Trabelsi, Maxwell, Sneijder, Van der Vaart, Van der Meyde, Galasek, Pienaar en Yakubu. Daaruit zou geconcludeerd kunnen worden dat Yakubu de plaats van de geschorste Chivu in zal nemen. ,,Yakubu of Bergdølmo", stelde Koeman tijdens de persconferentie zonder expliciet te zeggen wie zijn voorkeur had.

Mocht Yakubu spelen, dan draagt Rafael van der Vaart de aanvoerdersband. Net als in de thuiswedstrijd tegen RBC. De gelegenheidsspits is na Chivu en Bergdølmo de derde aanvoerder in lijn en zal dus bij afwezigheid van nummer een en twee het wedstrijdformulier ondertekenen.

Koeman verwacht niet dat NEC een makkie wordt. ,,Hoewel ik bij Groningen tegen NEC ben geweest en die wedstrijd had Groningen dik moeten winnen. Maar bij NEC staat een goede organisatie, ze zijn moeilijk te kloppen."

Vermoedelijke opstelling N.E.C. volgens de clubwebsite : Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Danny Hesp, Jeffrey Leiwakabessy; Resit Schuurman, Dejan Govedarica, Youssouf Hersi, Mike Zonneveld; Frank Demouge, Dennis de Nooijer.