Menu

Ajax gaat in beroep tegen boete UEFA

Ajax gaat niet akkoord met de boete die is opgelegd door de UEFA naar aanleiding van de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens KAA Gent - Ajax. De Europese voetbalunie legde woensdag Ajax een boete op van in totaal 30.000 Zwitserse francs (circa 40.000 gulden) wegens wangedrag van supporters bij twee gelegenheden.

De eerste 'overtreding' vond plaats bij een treffen in september met Gent in het toernooi om de UEFA Cup. Daarvoor moeten de Amsterdammers 20.000 francs neertellen. Voor wangedrag bij de wedstrijd tegen Lausanne, op 9 november, kwam daar nog eens 10.000 francs bij.

De club is van mening dat niet het veiligheidsbeleid van Ajax, maar dat van de plaatselijke overheden in Gent hebben gefaald. 'Ajax valt niets te verwijten', aldus een woordvoerder van de club. 'Gent besloot een vak in de vrije verkoop te doen. Wij hebben er op aangedrongen dit niet te doen. Dit gebeurde toch, waardoor allerlei supporters met stadionverboden toegang kregen.' De UEFA beboette Ajax in oktober voor 2000 Zwitserse Frank, ongeveer 2800 gulden, voor het afsteken van fakkels door Ajax-supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen KAA Gent.