Menu
Ajax gaat samenwerken met Trenčín

Ajax gaat samenwerken met Trenčín

Ajax en AS Trenčín hebben overeenstemming bereikt over een samenwerkingsverband tussen beide clubs. De overeenkomst gaat in op 1 december 2012 en heeft een looptijd van twee jaar.

Ajax zal met de club die uitkomt in de hoogste voetbaldivisie in Slowakije gaan samenwerken op voetbaltechnisch gebied. Daarbij gaat het onder meer over de scouting, de doorstroming van talenten en het overnemen van spelers.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: ,,Ik ga er vanuit dat deze samenwerking voor ons een meerwaarde krijgt. Het speelde al tijdje om in dat gebied iets te gaan doen. Door deze samenwerking kunnen we interessante jeugdspelers uit Slowakije en omstreken bij Trenčín in de jeugdopleiding onderbrengen. Op die manier hoeven ze niet direct naar Ajax te komen. Dat kan dan eventueel wel op latere leeftijd als ze zich daar goed ontwikkelen. Die afspraak hebben we nu met Trencin gemaakt.”

De samenwerking met Trenčín is anders dan die met Almere City, zo benadrukt Overmars. ,,Bij Trencin draait het met name om jeugdspelers, terwijl we bij Almere City juist spelers kunnen laten rijpen voor het ‘echte werk’. Zeker nu Fred Grim daar hoofdtrainer is, nemen die mogelijkheden voor ons toe. Een speler van Almere City zou in principe gelijk de stap naar ons eerste elftal moeten kunnen maken. Wij vinden het daarom ook belangrijk dat bepaalde spelers een tijdje ervaring opdoen in de Jupiler League. Vroeger werd die competitie misschien als lelijk eendje gezien, maar er zijn tegenwoordig voorbeelden genoeg van spelers die uit de Jupiler League afkomstig zijn. Kevin Strootman, Dries Mertens, Nacer Chadli en ook onze eigen Danny Hoesen hebben allemaal een verleden in de eerste divisie. Het is dus duidelijk dat je daar als jonge speler veel kan leren.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ajax en Trencin brengen een toost uit op de samenwerking. Ajax en Trencin brengen een toost uit op de samenwerking.