Menu
Ajax gearriveerd in Dubai

Ajax gearriveerd in Dubai

Ajax is na een vlucht van ruim zes uur om 15.41 uur (Nederlandse tijd) veilig geland in Dubai. De Amsterdammers verblijven tot dinsdag in de Verenigde Arabische Emiraten om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft.

Kenneth Perez en Maarten Fontein praten wat bij op de luchthaven. Kenneth Perez en Maarten Fontein praten wat bij op de luchthaven.

In alle vroegte verzamelde de selectie zich vrijdagochtend bij de ArenA om van daaruit gezamenlijk naar Schiphol af te reizen. Voor Kenneth Perez was daarmee zijn eerste werkdag (sinds zijn terugkomst) als Ajacied begonnen. De aanwezigheid van de Deen zorgde ervoor dat er even later behoorlijk wat media waren afgereisd naar de luchthaven om Ajax uit te zwaaien.

Na een rustige vlucht en een veilige landing werd de Ajax-delegatie op het vliegveld van Dubai uiterst vriendelijk ontvangen. In de luxueus ingerichte wachtkamers was op grote tv-schermen al het nodige voetbal te zien en overal waar je keek, hingen billboards van het Mohammed bin Rashid International Football Championship, het toernooi waar Ajax aan mee doet de komende dagen.

Ajax zou eigenlijk na aankomst nog gaan trainen, maar vanwege het tijdsverschil (in Dubai is het drie uur later) en een kleine vertraging in het reisschema komt de eerste oefensessie te vervallen. De eerste training staat nu zaterdagochtend gepland. In de avond (18.00 uur Ned. tijd) speelt Ajax zijn eerste wedstrijd tegen Internazionale.

De selectie kijkt alvast wat voetbal in de wachtkamer van het vliegveld. De selectie kijkt alvast wat voetbal in de wachtkamer van het vliegveld.