Menu
Ajax gedijt scorend wel in Kerkrade

Ajax gedijt scorend wel in Kerkrade

Ajax is de laatste jaren altijd goed (geweest) voor meerdere goals op bezoek bij Roda JC. In zes van de laatste zeven duels in Kerkrade maakten de Ajacieden steeds twee doelpunten. In oktober 2011 volgde zelfs het dubbele aantal. Toen werd het 0-4.

Toch kan Ajax zeker niet rustig achterover leunen. De laatste twee edities tegen Roda JC eindigden in 2-2 en beide keren toonden de Limburgers zich karaktervol. Eerder dit seizoen, op 13 augustus in de Amsterdam ArenA, werd tweemaal een Amsterdamse voorsprong weggewerkt. Vorig seizoen knokte Roda zich voor eigen publiek zelfs terug van een 0-2-achterstand.

Overigens heeft voor drie spelers in de Ajax-selectie een duel tegen Roda een speciaal tintje. Davinson Sánchez, Daley Sinkgraven en Jairo Riedewald maakten allen hun debuut tegen de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. Die van laatstgenoemde staat menig Ajacied nog helder voor de geest. De linkspoot poetste in december 2013 met twee goals in de slotfase de openingstreffer van Roda weg en schonk Ajax daarmee een driepunter.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst