Menu
Ajax geeft clinics in China

Ajax geeft clinics in China

Ajax-trainers Robin Pronk en Casimir Westerveld zijn momenteel in China om een aantal voetbalclinics te geven aan jeugdspelers. Hiermee wordt het samenwerkingsverband tussen Ajax en de Chinese voetbalbond gestalte gegeven.

Een kleine afvaardiging Ajacieden verblijft sinds afgelopen week in China. Robin Pronk (Ajax B1) en Casimir Westerveld (Ajax E1) trainden vrijdag de Chinese nationale selecties van spelers tot 14 jaar en spelers tot 15 jaar. De clinic vond plaats op het National Football Training Base, dat ongeveer op zestig kilometer afstand van Peking ligt. ,,De faciliteiten waren daar primaโ€, aldus Pronk vanuit China. ,,Je merkt wel de verschillen in voetbalcultuur. De spelers zijn relatief introvert. Ze communiceren weinig en gaan ook weinig duels aan.โ€

Westerveld zag ook duidelijke verschillen tussen het Nederlandse en het Chinese jeugdvoetbal. ,,Tactisch zijn ze minder onderlegd, maar technisch doen ze het goed. Ook zijn ze erg leergierig. Dat zit waarschijnlijk in de cultuur. Vooral de talenten pikken dingen snel op, zoals vooruit verdedigen en het verhogen van de balsnelheid.โ€

Voor de gelegenheid waren de Ajax-trainers gekleed in een trainingstenue met de naam van hoofdsponsor AEGON in het Chinees geschreven. Later deze week volgt meer nieuws over de trip van Ajax naar China.

Casimir Westerveld vermaakt zich met de nationale jeugdselecties van China. Casimir Westerveld vermaakt zich met de nationale jeugdselecties van China.
Jeugdspelers in China zijn technisch goed onderlegd. Jeugdspelers in China zijn technisch goed onderlegd.
Casimir Westerveld legt uit wat de bedoeling is. Casimir Westerveld legt uit wat de bedoeling is.
Robin Pronk spreekt de talenten uit china toe. Robin Pronk spreekt de talenten uit china toe.
Volgens Westerveld is de jeugd in China leergierig. Volgens Westerveld is de jeugd in China leergierig.