Menu
Ajax geeft Europese droomweek een goed vervolg in Arnhem

Ajax geeft Europese droomweek een goed vervolg in Arnhem

Ajax heeft de goede vertoning in de voorronde van de Champions League in Kiev een dito vervolg kunnen geven in de Eredivisie. In Arnhem werd Vitesse een uur lang overrompeld door de ploeg van Erik ten Hag. Vitesse – Ajax eindigde zodoende in 0-4.

Hakim Ziyech bracht Ajax al snel in een zetel met een vroege goal. Zijn harde schot van een meter of 25 plofte neer naast de kansloze Arnhemse doelman. De middenvelder bekroonde daarmee een topweek voor Ajax en voor hem persoonlijk. Na de plaatsing voor de Champions League van afgelopen dinsdag, werd duidelijk dat hij bij Ajax zou blijven. Ziyech was ook bij de 2e goal van de wedstrijd belangrijk. Dit keer als aangever. Klaas Jan Huntelaar liep weg uit de rug van Alexander Büttner en kon daarna vrij inkoppen.

'10, 10, 10'

Vol uitvak in Arnhem!
1️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ man!#vitaja pic.twitter.com/j4LK3ubdAs

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 september 2018


Het uitverkochte uitvak vol Amsterdammers begon na de snelle 0-2 voorsprong ‘10, 10, 10' te scanderen. Alsof de voetballers op het veld die lokroep hadden gehoord, bleef Ajax flitsend acteren tussen de linies van Vitesse.

Happy coach
Happy coach
3e minuut 0-1! Hakim Ziyech
3e minuut 0-1! Hakim Ziyech
Terug in de basis, David Neres.
Terug in de basis, David Neres.
En 0-3!
En 0-3!
En dat is 0-4!
En dat is 0-4!

Met daarbij uitblinkende rollen voor Ziyech, David Neres en Dusan Tadic. De 0-3 mocht op het conto worden geschreven van de twee laatstgenoemden. Na een steekpassje van Neres vanaf randje strafschopgebied op Tadic, stiftte de Serviër de bal slim over doelman Eduardo. Pas na een half uur voetballen konden de Arnhemmers enigszins ademhalen, maar toen had Ajax het verschil al gemaakt.

Nu geen buitenspel voor Huntelaar. Neres met een steekbal op Tadic, die op zijn beurt de bal aflegt op de #Ajax-spits. Zo sluw als een vos stift de nummer 9 van Ajax de bal achter de Vitesse-doelman.

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 september 2018

Tevreden gevoel
Na een kwartier in de tweede helft leek Ajax via Huntelaar op 0-4 te komen. Die treffer werd door de VAR afgekeurd. Een minuut later was het via de 35-jarige spits alsnog raak. Ajax kon daarna rustig gas terugnemen. Vitesse kwam in de slotfase nog dicht bij een eretreffer. Bryan Linssen trof twee keer de handen van André Onana. Roy Beerens schoot één op één met de Ajax-goalie hoog over. De Amsterdammers kunnen dankzij de 0-4-overwinning met een tevreden gevoel de interlandperiode ingaan.

Lees ook: Liveblog Vitesse - Ajax: Simpele zege in Arnhem

Tekst: Ajax.nl/Frank Venema
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst