Menu
Ajax geeft supporters Zwolle korting

Ajax geeft supporters Zwolle korting

Ajax biedt de 800 supporters van PEC Zwolle, die zaterdag naar de wedstrijd komen, korting aan op hun toegangsbewijs. Dit vanwege een misverstand over het aantal Zwolle-fans dat de wedstrijd wilde bezoeken.

In het vooroverleg tussen Ajax en PEC Zwolle, gaf Zwolle aan te verwachten dat er ongeveer 600 supporters van de club naar Amsterdam zouden afreizen. Dit aantal bleek te laag ingeschat. Waarschijnlijk vanwege de plaats op de ranglijst en de gratis busreis die PEC Zwolle aanbiedt aan de eigen aanhang. Ajax had naar aanleiding van het vooroverleg een marge ingebouwd waardoor rekening werd gehouden met 800 man (precies de capaciteit van het kleine uitvak). Het grote uitvak (1300 supporters) werd vervolgens opengesteld voor Ajax-supporters en is inmiddels uitverkocht. PEC Zwolle heeft volgens de regelementen echter recht op 1200 plaatsen in het uitvak, en wilde daar tevergeefs een beroep op doen.

Ajax betreurt dat het op deze manier is gelopen en heeft in overleg met de directie van PEC Zwolle ter compensatie de toegangsprijzen voor de 800 bezoekers aanzienlijk verlaagd. In plaats van € 15,45 (inclusief combikorting) betalen de Zwollenaren nu slechts € 9 euro voor hun toegangsbewijs, als zij van de combi-vervoersregeling gebruikmaken.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl