Menu
Ajax geeft voetballes in New York

Ajax geeft voetballes in New York

De voetbalkennis van Ajax is wereldwijd zeer gewild. Grote groepen voetballiefhebbers, coaches en jonge voetballers willen daar iets van meekrijgen. Daarom verspreidt Ajax die kennis deze zomer over diverse landen en continenten. Deze week wordt er in New York het Ajax Academy Summer Camp gehouden. Ajax TV volgt deze bijzondere kennisoverdracht op de voet.

In New York wordt er op drie locaties getraind. In New Jersey, Manhattan en Brooklyn zijn deze week Ajax-trainers actief zijn. Academy Consultant Ed van Schaick is met een aantal collega’s in de Verenigde Staten om jonge Amerikaanse kinderen volgens de beginselen van de Ajax-jeugdopleiding te trainen.

Van Schaik zei eerder op Ajax.nl dat het vooralsnog niet de bedoeling is dat er in Amerika een satellietclub á la Ajax Cape Town komt. ,,We doen iets voor de jongens en meisjes in New York die zich via try-outs zijn geselecteerd. Ook voor de Amerikaanse trainers organiseren we tijdens ons verblijf een speciale dag. Dan wordt de structuur van de opleiding en scouten besproken.” De goede relatie met mensen in New York loont ook op ander vlak, zo weet Van Schaik. ,,Omdat ze je kennen, zeggen ze ook ‘we hebben nu een speler’, dan geef ik dat weer door aan onze scouting bij Ajax. Omdat je een goede relaties hebt met die mensen, komen ze ook met die tips.”

Ajax gaat deze zomer volgens dezelfde filosofie ook clinics in Zweden, Italië, Cyprus en Noorwegen verzorgen. Binnenkort zie je op Ajax TV een uitgebreide reportage over het Ajax Academy Summer Camp in New York.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Deze week in New York: Ajax Academy Summer Camp Deze week in New York: Ajax Academy Summer Camp
Ajax is populair onder Amerikaanse jongeren. Ajax is populair onder Amerikaanse jongeren.
Onder de rook van het vrijheidsbeeld wordt de kennis van Ajax verspreid. Onder de rook van het vrijheidsbeeld wordt de kennis van Ajax verspreid.