Menu

Ajax geeft zich op voor Intertoto

De huidige nummer twee van de Nederlandse competitie heeft zich opgegeven voor de Intertoto Cup. 'Ajax heeft zich ingeschreven uit voorzorg', verklaarde een woordvoerder van de club. 'Maar wij gaan er van uit dat we er geen gebruik van hoeven te maken.'

Afgelopen zomer kwalificeerde Juventus zich dankzij de Intertoto alsnog voor Europees voetbal. De 'Oude Dame' speelt momenteel in de achtste finale van de UEFA Cup. 'Zij hebben daar toen van geprofiteerd. Maar verder leeft deze kwestie niet onder de groep. Ajax wil zich gewoon rechtstreeks kwalificeren', aldus de woordvoerder.

Naast de Amsterdammers hebben ook NEC en RKC Waalwijk zich opgegeven. Eerder gaven Heerenveen en De Graafschap al te kennen mee te willen strijden om de Intertoto Cup. De drie beste deelnemers krijgen een plek in de UEFA Cup. Het Intertoto voetbal begint in het weekeinde van 1 en 2 juli.

Ajax won in 1962 de eerste editie van de Intertoto Cup. Het was het eerste van de vele Europese successen die Ajax boekte. Het Zwitserse bekertoernooi werd destijds in het leven geroepen om de diverse voetbaltoto's ook tijdens de zomermaanden in stand te houden.