Menu
Ajax geen onbekende van Quick '20

Ajax geen onbekende van Quick '20

Ajax speelt woensdagavond zijn derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tegenstander is hoofdklasser Quick ’20. De club uit Oldenzaal is geen onbekende van Ajax.

In 2005 won Ajax met 0-4 van Quick '20. Julien Escudé droeg tijdens die wedstrijd de aanvoerdersband. In 2005 won Ajax met 0-4 van Quick '20. Julien Escudé droeg tijdens die wedstrijd de aanvoerdersband.

Ajax en Quick ’20 treffen elkaar regelmatig in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De club ligt in Oldenzaal, niet ver van De Lutte, waar Ajax zich sinds jaren voorbereidt op het nieuwe seizoen. In 2005 speelden Quick ’20 en Ajax voor het laatst tegen elkaar. Met Danny Blind nog als trainer won Ajax met 0-4. Nourdin Boukhari, Nicolae Mitea, Nigel de Jong en Zdenek Grygera scoorden voor de Amsterdammers.

Twee jaar later is er veel veranderd. Danny Blind heeft bijvoorbeeld plaats gemaakt voor Henk ten Cate en ook Quick ’20 heeft een andere trainer dan in 2005. Freek van Oenen luidt de naam van de huidige oefenmeester van de zondagamateurs. Maar omdat Van Oenen op vakantie is, bereidt Hendrie Born (de trainer van het tweede) de selectie van Quick '20 voor op het treffen met Ajax. ,,Zaterdag zijn we weer begonnen met de groepstraining”, zegt Born. ,,De conditie van de groep is goed. Ik kon merken dat veel jongens tijdens de zomer niet stil hebben gezeten. Eind mei zijn we met de selectie op naar Mallorca geweest en toen leefde de wedstrijd tegen Ajax al. Het was eigenlijk een vakantie, maar er werd toch behoorlijk getraind.”

Peter Klijndijk (rechts) neemt na het duel met Ajax afscheid van het eerste van Quick '20. Datzelfde geldt voor Bob Heinink (niet op de foto). Hij kan vanwege een beenbreuk niet in actie komen tegen de Amsterdammers. Peter Klijndijk (rechts) neemt na het duel met Ajax afscheid van het eerste van Quick '20. Datzelfde geldt voor Bob Heinink (niet op de foto). Hij kan vanwege een beenbreuk niet in actie komen tegen de Amsterdammers.

Born hoopt dat het publiek woensdag een mooie wedstrijd voorgeschoteld krijgt. ,,Het belangrijkste is dat we vrijuit voetballen en beetje plezier maken”, blikt hij vooruit. ,,We hebben een ploeg met veel voetballend vermogen en we zullen ons dan ook zeker niet gaan ingraven.”

Quick ’20, dat afgelopen seizoen de Rinus Michels Award kreeg voor de amateurclub met de beste jeugdopleiding, verwacht dat het druk wordt woensdag op het sportcomplex. ,,We houden rekening met zo’n vierduizend bezoekers”, zegt secretaris John Davina. ,,Dat is een behoorlijk aantal, maar nog geen volle bak. Er zijn nog genoeg kaartjes verkrijgbaar.”

Kijk hier voor informatie over toegangsbewijzen voor de wedstrijd.