Menu
Ajax gefocust op NEC

Ajax gefocust op NEC

Na de verrassende 2-0 nederlaag tegen FC Utrecht moet Ajax tegen NEC zorgen dat de achterstand op FC Twente en PSV niet verder oploopt. Martin Jol moet wel op twee posities wijzigingen doorvoeren vanwege de schorsingen van Anita en Enoh.

,,Het is moeilijk te stellen hoe de nederlaag tegen FC Utrecht bij de spelers heeft doorgewerkt", stelde Jol tijdens het persmoment na de training van donderdagochtend. ,,Het was een domper, maar je moet verder en ik denk dat we redelijk gefocust zijn op NEC. De achterstand op FC Twente en PSV is inmiddels behoorlijk als je nog wat wilt bereiken, maar niet onoverkomelijk."

Jol moet enkele andere spelers inpassen in zijn team door de schorsingen van linksback Vurnon Anita en middenvelder Eyong Enoh en de blessure van Gabri. De Spanjaard is daar nog wel enkele weken zoet mee. ,,De meest logische vervanger voor Anita is Urby Emanuelson. Maar hij heeft niet de hele week mee kunnen trainen. Het is nog even afwachten, maar dat Urby vrijdagavond de linksback is, ligt het meest voor de hand."

Over Emanuelson gesproken, gaf Jol nog antwoord op de vraag hoe het staat met de onderhandelingen over een verlenging van diens contract. ,,We zijn al in gesprek over contractverlenging en dan denken we over een periode van twee of drie jaar. Het vertrek van Cvitanich is nog niet zeker. We zijn met clubs in gesprek. En dat Suarez bij Chelsea een voorcontract heeft getekend is niet waar. Chelsea mag van de UEFA helemaal geen spelers benaderen; daar staat een flinke straf op."

Er gingen in de media geluiden op dat Jol A-junior Christian Eriksen bij de selectie wilde halen, maar dat nuanceerde de trainer. ,,Ik heb gezegd dat ik het zou kunnen overwegen als Siem de Jong en Ismaïl Aissati het niet goed zouden doen. Aissati is ook een speler in ontwikkeling. Los daarvan wil ik wel A-junioren aan de A-selectie laten ruiken."

Voordat het zover is, wacht Ajax nog vier wedstrijden. Vrijdagavond tegen NEC, volgende week donderdag gaat Ajax met Anderlecht uitmaken wie er groepswinnaar wordt in de Europa League en zondag wacht NAC in Breda. De laatste wedstrijd van 2009 speelt Ajax op 23 december in het bekertoernooi tegen WHC.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC vindt er stadionverkoop plaats. De verkoop start om 18.45 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Er geldt voor deze wedstrijd een Club Card verplichting (3 op 1).

Meer informatie over de kaartverkoop voor Ajax - NEC

Bekijk de wedstrijd live op ajax.nl