Menu

Ajax gekoppeld aan AC Milan

Ajax is vrijdagmiddag 21 maart iets over half één voor de kwartfinale van de Champions League gekoppeld aan AC Milan. Ajax speelt op dinsdag 8 april eerst thuis en twee weken later, op woensdag 23 april, in Milaan. Als Ajax de halve finale haalt dan komen de Amsterdammers een oude bekende tegen: Inter of Valencia.

Ajax speelde in de historie negen keer tegen AC Milan. Voor het eerst in 1969 toen de ploeg van trainer Rinus Michels in de finale van de Europa Cup I speelde. Die wedstrijd ging met 4-1 verloren. Vijf jaar later kreeg Ajax de kans op revanche. In het San Siro in Milaan werd de finale van de Europese Supercup gespeeld. Ook nu verloor Ajax de uitwedstrijd met 1-0, maar haalden de Amsterdammers in de return in Amsterdam hard uit, 6-0.

In het seizoen 1994-1995 ontmoetten beide teams elkaar liefst drie keer. En drie keer won Ajax. In de thuiswedstrijd in poule D eindigde het duel in een 2-0-overwinning en ook in Milaan werd die stand bereikt. Het seizoen werd vervolgens besloten met de Champions-Leaguefinale in Wenen. Het doelpunt van Patrick Kluivert was het enige dat in de wedstrijd werd gescoord.

Daarna troffen AC Milan en Ajax elkaar nog twee keer in vriendschappelijke duels. Bij de opening van de Arena in 1996 verloor Ajax met 0-3 van de Italianen. Twee jaar geleden tijdens het Amsterdam Tournament zegevierde AC Milan met 0-1.

Kijk in de rubriek Kaartverkoop voor informatie over toegangsbewijzen voor de thuis -en uitwedstrijd.


Uitslagen AC Milan in de eerste en tweede ronde:

AC Milan - Lens 2-1
Deportivo la Coruña - AC Milan 0-4
Bayern Munchen - AC Milan 1-2
AC Milan - Bayern Munchen 2-1
Lens - AC Milan 2-1
AC Milan - La Coruña 1-2

AC Milan - Real Madrid 1-0
Dortmund - AC Milan 0-1
AC Milan - Lokomotiv 1-0
Lokomotiv - AC Milan 0-1
Real Madrid - Milan 3-1
AC Milan - Dortmund 0-1