Menu
Ajax geland in Griekenland

Ajax geland in Griekenland

De Ajax-selectie is dinsdagmiddag veilig geland in Griekenland. Om 13:20 uur (lokale tijd) landde vlucht FHE6920 op Thessaloniki. De vliegreis per Boeing MD 90 bracht de 19-koppige spelersgroep probleemloos in Thessaloniki.

Op het vliegveld van Thessaloniki, na Athene de grootste stad van Griekenland, werden de Ajacieden opgewacht door een heuse pershaag. Tussen de filmende, schrijvende en fotograferende journalisten werden ook handtekeningen uitgedeeld. Griekse voetbalfans en Nederlandse supporters en toeristen werden tevreden gesteld. Dinsdagavond traint de selectie van Martin Jol in het Toumba Stadium. Voorafgaand aan de oefensessie belegt Jol een persconferentie, waarin hij wordt bijgestaan door een van zijn spelers.

In de Ajax-selectie zijn Roly Bonevacia en Ismaïl Aissati opvallende gezichten. Bonevacia is mogelijk de stand-in voor de lichtgeblesseerde Rasmus Lindgren. Aissati behoorde dit seizoen nog niet tot de officiële wedstrijdselectie. Ook Hyun Jun Suk behoort tot de negentien geselecteerden. De spits speelde maandag nog een helft mee bij Jong Ajax tegen Jong NEC. De Zuid-Koreaan werd ‘geleend’ om een spitsentekort bij de Beloften te verhelpen. Tegen de Nijmegenaren tekende Suk voor de openingstreffer in het met 4-2 gewonnen oefenduel.

Ismail Aissati is een van de opvallende gezichten in de selectie. Ismail Aissati is een van de opvallende gezichten in de selectie.

De Ajax-delegatie herbergt met Yannis Anastasiou nog een opvallende (oud-)Ajacied. De Griek is als gast meegereisd vanuit Amsterdam. De goedlachse Anastasiou nam in 2006 afscheid van Ajax.

Ajax speelt woensdag vanaf 21.45 uur (20.45 uur Nederlandse tijd) de returnwedstrijd tegen PAOK Saloniki. Afgelopen week eindigde de heenwedstrijd, in de ArenA, in een 1-1 gelijkspel. Ajax en PAOK strijden om een plek in de play-offs voor deelname aan de Champions League. De verliezer van woensdagavond moet genoegen nemen met de play-offs voor de Europa League.

Houd Ajax.nl en Ajax TV in de gaten voor het laatste Ajax-nieuws vanuit Griekenland.


Tekst: Ajax.nl/ Ronald Jonges
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst
.

De Ajacieden wachten op hun bagage. De Ajacieden wachten op hun bagage.
Bonevacia is mogelijk de stand-in voor Rasmus Lindgren. Bonevacia is mogelijk de stand-in voor Rasmus Lindgren.
Aissati en Emanuelson in een gezellig gesprek. Aissati en Emanuelson in een gezellig gesprek.
Dinsdagavond trainen de Ajacieden in het Toumba Stadium. Dinsdagavond trainen de Ajacieden in het Toumba Stadium.