Menu
Ajax geland in Turkije

Ajax geland in Turkije

Ajax is maandagmiddag in Turkije neergestreken voor het trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Het team van Frank de Boer vertrok iets later dan gepland, om 11:20 uur, vanaf het KLM Jet Center naar Antalya: een vliegreis die een kleine vier uur in beslag neemt. Vanaf Antalya reist Ajax door naar Belek, waar het tot zondag verblijft. Na twee weken zonder zijn selectie heeft Frank de Boer weer zin om aan de slag te gaan. ,,Het belangrijkste is dat iedereen weer fit is.”

Net als zijn spelers heeft De Boer er een korte vakantie opzitten. ,,We hebben lekker de warmte opgezocht. Het is altijd lekker om even aan iets anders te denken, om met je gezin te zijn", aldus de hoofdcoach vlak voor vertrek. ,,Daar heb je tijdens het seizoen ook niet altijd tijd voor.” Een vakantie levert soms ook nieuwe inzichten op, maar revolutionaire plannen zijn er niet gemaakt. ,,Het is niet zo dat ik ineens een Eureka-moment heb gekregen van “zo moet het”. Maar je bent er wel mee bezig, dat gaat het hele jaar door. Je denkt  continu aan het hele proces.”

Het doel van het trainingskamp is duidelijk. ,,De focus ligt op fitheid. Over twee weken spelen we tegen Den Haag, daar richten we ons op. De spelers beginnen overigens niet op nul. In twee weken verlies je niet heel veel conditie. Bovendien hebben ze voor afgelopen week al een programma meegekregen.”

De trainingsweek in Belek wordt zaterdag 9 januari afgesloten met een oefenwedstrijd tegen HSV. Een generale repetitie voor de hervatting van de competitie. De Boer: ,,Die wedstrijd tegen HSV spelen we met de jongens waarvan we denken dat ze ook tegen Den Haag de basis vormen.”

De Deense tiener Kasper Dolberg zoekt het gezelschap van landgenoot Viktor Fischer.
De Deense tiener Kasper Dolberg zoekt het gezelschap van landgenoot Viktor Fischer.

Dolberg
Om 17:00 uur Nederlandse tijd (Turkse tijd 18:00 uur) staat de eerste training op het programma. De selectie bestaat uit drie keepers en 23 veldspelers. Onder hen één nieuw gezicht: Kasper Dolberg. De spits van Ajax A1 krijgt de kans zich in de kijker te spelen. De Boer: ,,Hij maakt een heel  goede  indruk, soms lijkt het wel of het hem iets te makkelijk afgaat. Daarom is het goed dat hij nu met ons meegaat. Het is een jongen met veel potentie, aan wie Ajax in de Toekomst misschien veel plezier kan beleven. Het  is de bedoeling dat hij na de winterstop ook vaker bij Jong Ajax aansluit, dus daar is dit ook een goede voorbereiding op.”

Riedewald, Tete en Nouri klaar voor vertrek.
Riedewald, Tete en Nouri klaar voor vertrek.

Op weg naar Turkije.
Op weg naar Turkije.

Tekst en foto´s: Ajax.nl