Menu
Ajax geniet kort na van zege

Ajax geniet kort na van zege

Daags na de winst op Feyenoord (2-1) trainden twee groepen Ajacieden afzonderlijk van elkaar. Trainer Frank de Boer nam maandag onder meer de wisselspelers onder handen. De basisspelers uit de gewonnen Klassieker liepen de wedstrijdinspanningen kort uit de benen op het trainingsveld, waarna de powerhill en het voetvolleyveld werden opgezocht.

Mike van der Hoorn - zondag officieel debuterend in Ajax 1 - behoorde tot de Ajacieden die maandag de pittigste oefenstof kregen voorgeschoteld. Samen met onder meer collega-invaller Danny Hoesen, maar ook Davy Klaassen, Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Ricardo van Rhijn werd geschaafd aan het positiespel. De afsluitende partij van vier tegen vier zorgde voor vuurwerk binnen de lijnen. Telkens werd de bal ingebracht, waarna twee partijen keer op keer de doelmannen Mickey van der Hart en Jasper Cillessen opzochten.

De Boer doceert tijdens de maandagtraining voor onder meer de wisselspelers. De Boer doceert tijdens de maandagtraining voor onder meer de wisselspelers.

Nicolai Boilesen toonde trekjes van een echte kopspecialist. Jong Ajax-assistent-trainer John Bosman, als speler ooit zelf een onvervalste kopspecialist, zal het allemaal goedkeurend hebben aangezien.

Benieuwd hoe de basisspelers de ochtend na de gewonnen Klassieker doorbrachten? Houd Ajax TV in de gaten voor exclusieve beelden en een interview met Niklas Moisander.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Carlo l'Ami werkte deels apart met zijn doelmannen Mickey van der Hart en Jasper Cillessen. Carlo l'Ami werkte deels apart met zijn doelmannen Mickey van der Hart en Jasper Cillessen.
Scoringskans tijdens de partij van vier tegen vier. Scoringskans tijdens de partij van vier tegen vier.
Van Rhijn moest zondag wegens een schorsing toekijken in de ArenA; maandag trainde hij uiteraard volop mee. Van Rhijn moest zondag wegens een schorsing toekijken in de ArenA; maandag trainde hij uiteraard volop mee.