Menu
Ajax geniet na en richt focus op PEC

Ajax geniet na en richt focus op PEC

De stemming was aanvankelijk ontspannen en uitgelaten. Het was de Ajacieden af te zien dat de prachtige bekeravond en dito uitslag tegen Willem ll (5-0) als prettig en aangenaam was ervaren. Met name Matthijs de Ligt en Abdelhak Nouri, de scorende debutanten, kregen daags na hun eerste speelminuten in Ajax 1 een glimlacht niet van hun gezicht.

De Ligt sprak voor de training uitgebreid met Heiko Westermann, zijn zestien jaar oudere kompaan in het hart van de defensie tegen Willem ll. De twee hadden zich met verve van hun taak gekweekt. Eigenlijk gold dat voor het elftal in zijn geheel. En daardoor was de aandacht nu eens niet gericht op de gevestigde namen, maar op spelers die het de afgelopen weken met reservebeurten en speeltijd in Jong Ajax moesten doen. Enkel Hakim Ziyech startte de voorgaande wedstrijden ook steeds in de basis.

Dennis Bergkamp in bespreking met Nemanja Gudelj.
Dennis Bergkamp in bespreking met Nemanja Gudelj.
Abdelhak Nouri genoot na donderdagochtend op het trainingsveld.
Abdelhak Nouri genoot na donderdagochtend op het trainingsveld.
Hennie Spijkerman spreekt de groep toe.
Hennie Spijkerman spreekt de groep toe.
Carlo l'Ami en zijn keepers.
Carlo l'Ami en zijn keepers.
Jairo Riedewald aan de bal.
Jairo Riedewald aan de bal.

Zodoende werkten Davy Klaassen, Nemanja Gudelj en Joël Veltman zich ditmaal daags na een wedstrijd in het zweet, en was de 'uitlooptraining' voorbehouden aan de basisspelers van woensdag. Zij hielden het een kleine driekwartier vol. Westermann en Lasse Schöne bleven iets langer op het veld en speelden nog een spelletje met Hendrie Kruzen.

Leeuwenburgh en Clement
Hennie Spijkerman leidde de training. Peter Bosz was beelden aan het bekijken en liet de veldtraining traditiegetrouw over aan zijn assistenten. Spijkerman had een flinke trainingsgroep tot zijn beschikking waarvan Pelle Clement en Peter Leeuwenburgh de opvallendste namen waren. Tim Krul werkte individueel aan zijn herstel.

De spelers met geen of weinig wedstrijdminuten in de benen kregen een gevarieerde training voor de kiezen: met een rondo, positiespel, afronden en een partijspel acht tegen tegen acht. In het slotstuk waren de hesjes – de partij van Amin Younes, Jairo Riedewald, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Veltman, Andre Onana en Nick Viergever, te sterk voor de niet-hesjes.

Vrijdag traint Ajax opnieuw. Een dag later wacht de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Tickets Ajax - PEC Zwolle