Menu
Ajax gestraft voor incidenten

Ajax gestraft voor incidenten

Zowel de nationale als de Europese voetbalbond legt Ajax sancties op. De KNVB bestraft Ajax voor het afsteken van vuurwerk door zijn fans tijdens de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. De UEFA is een onderzoek gestart naar aanleiding van vernielingen aan het veiligheidsnet in het Bernabéu.

Het afsteken van vuurwerk bij de KNVB-Bekerwedstrijd Ajax - sc Heerenveen op de eerste ring Zuid van de ArenA, heeft gevolgen voor Ajax. De KNVB-tuchtcommissie legde de club een boete van € 15.000,- op en een voorwaardelijke straf van 1 wedstrijd zonder publiek op het betreffende tribunedeel. Deze voorwaardelijke straf kent een proeftijd van 1 jaar. Concreet houdt dit in dat na een volgend vuurwerkincident besloten kan worden dat het betreffende vak of tribunedeel leeg moet blijven. Bij het opleggen van deze sancties is de incidenthistorie met supporters van Ajax meegewogen.

Onderzoek UEFA
Eerder legde de UEFA ook al een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder uitpubliek op na incidenten bij Benfica - Ajax. De UEFA heeft na Real Madrid - Ajax laten weten een onderzoek te zijn gestart naar de vernieling van het veiligheidsnet rondom het uitvak en het gooien van voorwerpen.

Kaartverkoop uitduel kwartfinale pas na 28 maart
De UEFA kan beslissen dat dit incident ernstig genoeg is om de voorwaardelijke straf om te zetten in een onvoorwaardelijke straf. Daardoor zijn uitsupporters bij de volgende wedstrijd niet welkom. De kaartverkoop voor de uitwedstrijd in de kwartfinale zal daarom pas starten nadat de UEFA op 28 maart aanstaande uitspraak heeft gedaan.