Menu

Ajax getroffen door blessuregolf

Op de laatste training op het eigen complex voor de wedstrijd in het UEFA-Cuptoernooi tegen KAA Gent waren diverse potentiele basisspelers afwezig. Ole Tobiasen, Ferdi Vierklau, Jesper Gronkjaer, Richard Knopper en Shota Arveladze lieten zich niet zien vanwege blessures. Tobiasen en de apart trainende Galasek kampen met knieblessures, Vierklau heeft een voetkwetsuur, Gronkjaer een overbelaste heup, Knopper en Arveladze hebben last van een enkelblessure.

Dat vereist van trainer Co Adriaanse de nodige aanpassingen. Hoe hij zijn team denkt te formeren liet hij op de woensdagochtendtraining zien. Fred Grim, Petri Pasanen, Tim de Cler, André Bergdølmo, Cristian Chivu, Richard Witschge, Aron Winter, Cedric van der Gun, Rafael van der Vaart, Andy van der Meyde en Kevin Bobson trainden onder leiding van Co Adriaanse op de voorste helft van het trainingsveld. Vermoedelijk zijn dat de spelers die tegen KAA Gent vanaf de eerste minuut binnen de lijnen staan.

Op het achterste gedeelte trainden de assistenten John van 't Schip en Peter Boeve met de overige selectiespelers: Bogdan Lobont, Abubakari Yakubu, Tom Sier, John Nieuwenburg, Wamberto, Babangida, Daniël Cruz, Brutil Hosé Nikos Machlas en Youssouf Hersi vormden de reservegroep.

Adriaanse legde de accenten in de oefeningen vooral op de lange bal vanuit het centrum van de verdediging naar de vleugelspelers. Die buitenspelers waren uiteraard Van der Meyde en Bobson, maar ook de backs Bergdolmo en De Cler dienden diverse voorzetten af te leveren. Ook de dode spelmomenten kregen veel aandacht. Van der Vaart nam de corners van de linkerkant en kreeg voor bijna alle ballen complimenten van de trainer. Van der Gun ontfermde zich over de corners vanaf rechts. Ook Van der Meyde moest de ballen vanaf die kant een paar keer voorzetten.

De vorige week gepasseerde Richard Witschge passeerde Grim met zeer fraaie balletjes. Hij had het journaille wel op het verkeerde been gezet. Velen dachten dat Witschge niet op de training aanwezig was. Maar de Amsterdammer was voorzien van een nieuw kapsel dat hem op afstand bijna onherkenbaar maakte voor de Nederlandse pers.

Het zag er woensdagochtend dus naar uit dat Adriaanse zijn routiniers Witschge en Winter gaat inzetten tegen KAA Gent. Hoewel het duel in Gent al met 6-0 werd gewonnen, neemt Ajax de wedstrijd zeer serieus. Daarom vertrok de selectie woensdagmiddag naar Callantsoog waar een trainingskamp wordt belegd. Donderdagochtend trainen de Amsterdammers op het complex van de plaatselijke voetbalclub in Callantsoog en verblijven daar tot het tijd is naar het stadion te vertrekken voor het Europa Cupduel tegen KAA Gent. Het duel begint om 20.15 uur. Vanaf 18.00 uur is er stadionverkoop