Menu
Ajax goed aangekomen in Glasgow

Ajax goed aangekomen in Glasgow

Ajax is maandagmiddag om exact 14:30 uur Nederlandse tijd (in Schotland is het een uur vroeger) gearriveerd op de luchthaven van Glasgow. De Amsterdamse landskampioen bereidt zich vanaf dit moment voor op het Champions League-duel met Celtic, dat dinsdagavond wordt gespeeld op het sfeervolle Celtic Park.

Onder de passagiers van vlucht HV 8763 was niet één Ajax-voetbalteam maar twee. Ook Ajax A1 had met hetzelfde Transavia-toestel het luchtruim gekozen richting Schotland. De talenten van de jeugdopleiding spelen dinsdagmiddag in Livingstone tegen de leeftijdsgenoten van Celtic en proberen net Ajax 1 de eerste overwinning op Europees niveau te boeken.

Tegen 13:00 uur Nederlandse tijd hadden ook de laatste selectiespelers hun stoel ingenomen. Zoals gebruikelijk zat trainer Frank de Boer helemaal vooraan in het vliegtuig en de buffer tussen de negentien selectiespelers en overige reizigers werd gevormd door de directie van Ajax. Als laatste spelers kwamen de Denen Lasse Schöne en Christian Poulsen aan boord. Grote vraag voor Poulsen is natuurlijk of De Boer hem in tegenstelling tot zaterdagavond tegen FC Twente (1-1) wel speeltijd zal gunnen.

Frank de Boer en Edwin van der Sar maken ontspannen een praatje voordat het vliegtuig de lucht ingaat. Frank de Boer en Edwin van der Sar maken ontspannen een praatje voordat het vliegtuig de lucht ingaat.

De spelers, onder wie de herstelde Niklas Moisander, hadden zich snel geïnstalleerd op hun stoelen en grepen vrijwel onmiddellijk naar de ochtendkrant om het wedstrijdverslag over het duel met FC Twente te lezen of het grote verhaal met spits Kolbeinn Sigthórsson.

Na een kleine anderhalf uur was de vlucht alweer voorbij en raakten de wielen de Schotse bodem. Het team kon ongehinderd doorlopen, op Thulani Serero na. De enige niet-Europeaan in de selectie moest de nodige papieren invullen voordat ook hij verder mocht. Buiten de luchthaven werd de hele groep begroet door een enthousiaste Schotse host in kilt. Eenmaal in de bus, koerste het team snel richting hotel. Na een korte rusttijd zal aan het einde van de middag de eerste kennismaking volgen met het sfeervolle Celtic Park. Trainer Frank de Boer belegt om 18:30 uur een persconferentie. Een half uur later gaat de training van start. Beide zijn te volgen op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Niklas Moisander is er weer bij. Niklas Moisander is er weer bij.
De vlucht duurde een kleine anderhalf uur. De vlucht duurde een kleine anderhalf uur.
Ook Ajax A1 zat in het vliegtuig. Het team van Orlando Trustfull speelt dinsdag om 15:00 uur tegen Celtic o/19 in de UEFA Youth League. Ook Ajax A1 zat in het vliegtuig. Het team van Orlando Trustfull speelt dinsdag om 15:00 uur tegen Celtic o/19 in de UEFA Youth League.