Menu
Ajax grijpt terug op oude traditie

Ajax grijpt terug op oude traditie

De Ajacieden braken de wedstrijddag op dinsdag met een korte wandeling. Vanuit het Hilton-hotel bleven de Amsterdammers dicht bij huis. De looptocht leidde de selectie van Frank de Boer door de fraaie Blütengarte. In de picobello bijgehouden stadstuin werd ook koffie gedronken. Nog een paar uur te gaan en dan is het zover: Borussia Dortmund - Ajax.

In de afgelopen jaren was het gewoonte om de ochtend van de wedstrijddag te gebruiken voor een lichte training. Met een wandeling voorafgaand aan Borussia Dortmund - Ajax greep De Boer terug op een oude traditie. In zijn actieve voetbaloopbaan, maar ook al ver daarvoor, trokken de Ajacieden de wandelschoenen aan op een wedstrijddag. En dat leverde opvallend vaak mooie, soms zelfs memorabele Europese duels op.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer en zijn collega-stafleden gaan de selectie voor tijdens de wandeling. Frank de Boer en zijn collega-stafleden gaan de selectie voor tijdens de wandeling.
De Ajax-selectie wandelde door de Blütengarte, dichtbij het spelershotel. De Ajax-selectie wandelde door de Blütengarte, dichtbij het spelershotel.
Ditmaal geen korte training, maar een wandelsessie voor de Ajacieden. Ditmaal geen korte training, maar een wandelsessie voor de Ajacieden.
Christian Eriksen en Siem de Jong zijn koplopers van een klein peloton Ajacieden. Christian Eriksen en Siem de Jong zijn koplopers van een klein peloton Ajacieden.