Menu
Ajax haalt frisse neus in Warschau

Ajax haalt frisse neus in Warschau

De spelers van Ajax hebben donderdagochtend een korte wandeling door Warschau gemaakt. Op de dag van het UEFA Europa League-duel strekte de negentienkoppige selectie de benen door een park tegenover het hotel. Na exact zeventien minuten zat het rondje er weer op. Het aftellen richting de return tegen Legia is begonnen.

Ondanks de grauwe sluier die momenteel over de Poolse hoofdstad hangt, is het uitzicht vanuit het torenhoge spelershotel fraai. Zowel het Nationaal Stadion, waar op 27 mei de Europa League-finale wordt gespeeld, als het stadion van Legia zijn zichtbaar vanaf de bovenste etages. Wat dat betreft leverde de korte wandeling geen nieuwe vergezichten op.

Toch gaf de trip onder de rook van het hotel de spelers even de gelegenheid om de zinnen te verzetten in aanloop naar het duel met Legia. Ajax verdedigt een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd in Amsterdam. Dankzij de goal van Arek Milik heeft Ajax aan een punt genoeg om zich bij de laatste zestien in de Europa League te scharen.

De wedstrijd in het lege stadion kan om meerdere redenen bijzonder worden. Zo wacht Ajax al elf Europese uitwedstrijden op een zege. De laatste overwinning dateert van 23 februari 2012 toen Ajax op bezoek bij Manchester United met 1-2 won. Drie jaar en drie dagen later kan Ajax derhalve in Polen de negatieve reeks breken. Daarnaast slaagde Ajax er in februari 2011 voor het laatst in om twee Europese rondes na de winterstop te spelen. Ook in dat opzicht kan het team van Frank de Boer een stap vooruit zetten.

Legia - Ajax begint om 19:00 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Handtekeningenjagers mengen zich onder de selectie. Handtekeningenjagers mengen zich onder de selectie.
Het licht staat op groen. Hopelijk krijgt Ajax vanavond ook groen licht richting volgende ronde. Het licht staat op groen. Hopelijk krijgt Ajax vanavond ook groen licht richting volgende ronde.
Mooie gebouwen sieren Warschau. Mooie gebouwen sieren Warschau.
Arek Milik heeft een gewilde handtekening in zijn vaderland. Arek Milik heeft een gewilde handtekening in zijn vaderland.
Is er vanavond een plaats ingeruimd voor Thulani Serero? Is er vanavond een plaats ingeruimd voor Thulani Serero?
Ook Lasse Schöne kennen ze Polen. Ook Lasse Schöne kennen ze Polen.
Milik scoorde in de heenwedstrijd. Kan hij dat in Warschau opnieuw? Milik scoorde in de heenwedstrijd. Kan hij dat in Warschau opnieuw?