Menu
Ajax haalt Juanfran op huurbasis

Ajax haalt Juanfran op huurbasis

Juan Francisco García komt de rest van het seizoen uit voor Ajax. De Amsterdammers bereikten vrijdag een akkoord om de linksbenige Spanjaard (beter bekend onder zijn voetbalnaam Juanfran) voor een jaar te huren van het Turkse Besiktas. Daarbij heeft Ajax ook een optie tot koop bedongen. Met het tijdelijk aantrekken van Juanfran dekt Ajax zich in voor de periode waarin de club het zonder Maxwell moet stellen. De Braziliaanse linksback liep aan het einde van vorig seizoen een zware knieblessure op in de verloren bekerwedstrijd tegen Willem II en is de komende maanden niet inzetbaar.

Juanfran maakte aan het begin van vorig seizoen de overstap uit eigen land naar de Turkse competitie. Daar voetbalde hij onder trainer Vicente del Bosque, bekend van zijn successen bij Real Madrid. Del Bosque werd halverwege het seizoen ontslagen, waarna Juanfran onder de nieuwe coach nauwelijks meer aan voetballen toekwam.

Zijn transfer naar Besiktas volgde op de degradatie van Celta de Vigo, de club waar de nu 29-jarige Juanfran vijf seizoenen speelde. In die periode kruiste hij al twee keer het pad van Ajax, tijdens de groepsfase van de Champions League. In de Amsterdam ArenA won Ajax met 1-0 dankzij een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic. Later in het toernooi zegevierden de Spanjaarden in eigen huis met 3-2. Ajax zou uiteindelijk stranden in de poule, Celta en Juanfran vergezelden groepswinnaar AC Milan naar de achtste finales.

Voor zijn periode in het Noord-Spaanse Vigo was Juanfran twee jaar actief voor Valencia. Hij begon zijn profcarrière in 1994 bij Levante, dat toen in de Segunda División speelde. Tijdens zijn periode bij Celta de Vigo schopte Juanfran het tot international. De linkspoot kwam in totaal elf keer uit voor zijn land, waaronder drie wedstrijden tijdens het WK in Zuid-Korea en Japan.

Aan het einde van de vrijdagmiddag zette Ajax' nieuwe aanwinst zijn handtekening onder het contract, waarna hij met zijn zaakwaarnemers en technisch directeur Martin van Geel het glas hief op de komende samenwerking. Juanfran heeft rugnummer 22 toebedeeld gekregen.