Menu
'Ajax had moeten winnen'

'Ajax had moeten winnen'

Frank de Boer was uiteraard teleurgesteld over het resultaat in Tilburg. De 1-1 vond de trainer van Ajax onnodig en ondanks het verlies van twee punten had de Ajacied genoeg dingen gezien waar hij wél tevreden over was.

,,Ik denk dat ik een redelijk tot goed Ajax heb gezien”, stelde De Boer op de persconferentie na afloop. ,,Op een gegeven moment wisten we waar we het konden halen tegen Willem II. We kregen grip en gaven niets weg. Dan sta je maar met 0-1 voor, terwijl je met drie doelpunten verschil de rust in had gemoeten. Dat had gekund als we het beter hadden uitgespeeld.”

Ook over de tweede helft was de trainer redelijk content: ,,Ook in de tweede helft hadden we nog betere van het spel, door een ongelukkig momentje krijg je dan de 1-1 tegen. Er was wel twijfel over of Bazoer een vrije trap had moeten krijgen. Uit de tegenaanval komt de bal dan lullig voor Viergever en schiet Messaoud de 1-1 binnen. Wij wilden geen genoegen nemen met één punt en schoven Van der Hoorn naar voren. Dan loop je natuurlijk het risico dat Willem II nog een kans krijgt. En die kwam er. Het was geen honderd procent maar een driehonderdprocent kans. Ik ben zeer teleurgesteld over het resultaat, want er had hier maar een ploeg moeten winnen en dat waren wij.”

Dat was zijn collega Jurgen Streppel niet met hem eens. ,,Ik vond het een gelijk opgaande wedstrijd, waarin de 0-1 uit de lucht kwam vallen. Ik vond het bij ons wat te lief. In de tweede helft maakten wij verdiend de 1-1. El Ghazi kreeg weliswaar een grote kans die hij had moeten maken, maar wij kregen ook kansen. Ajax probeerde va banc te spelen in de slotfase maar daar konden we goed mee omgaan. Ik ben tevreden met de 1-1, maar we hadden ook kunnen winnen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst