Menu
Ajax heeft de overhand tegen Feyenoord

Ajax heeft de overhand tegen Feyenoord

Vooropgesteld: resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie op een goede afloop. Feit is wel dat Ajax de laatste jaren in ontmoetingen met Feyenoord stevig de overhand heeft. Van de laatste 23 Klassiekers verloren de Ajacieden er slechts één.

Bovendien presteert Ajax uitstekend in bekerwedstrijden op vreemde bodem. De Amsterdammers wonnen hun laatste vijftien uitduels in de beker en hebben daarmee een record in handen. Ajax verloor in 2008 voor het laatst een duel om de KNVB-Beker op verplaatsing.

Balans in beker
Ajax en Feyenoord staan in totaal voor de zestiende keer tegenover elkaar in bekerverband. Van de voorgaande edities wonnen beide ploegen er zeven. Ruim anderhalf jaar geleden, in januari 2014, was Ajax in de laatste bekerontmoeting met 3-1 te sterk. Speeldecor was toen de Amsterdam ArenA.

Op voorhand lijkt Ajax vooral te moeten waken voor het gevaar Dirk Kuyt. De huidige topscorer van de Eredivisie was trefzeker in zes van zijn acht gespeelde Klassiekers. De Katwijker is de enige speler in de Rotterdamse selectie die als Feyenoorder ooit tegen Ajax scoorde.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst