Menu

Ajax heeft fraaie erelijst thuis tegen De Graafschap

Na de teleurstellende uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi donderdagavond, staat Ajax zondag een 'normale' competitiewedstrijd te wachten. De Ajacieden spelen in eigen huis tegen de Superboeren van De Graafschap.

Net als donderdagavond heeft trainer Co Adriaanse nog niet de beschikking over Tobiasen, Vierklau, Witschge, Knopper, O'Brien en Gronkjaer. Wel kan Wamberto weer aan de linkerkant spelen, omdat zijn schorsing alleen geldt voor Europese wedstrijden.

Elf keer speelden beide formaties tegen elkaar in Amsterdam. Daarvan verloor Ajax geen enkele wedstrijd en speelde het twee keer gelijk. Met een gemiddelde van drie goals is de scoringslust van de Amsterdammers tegen de Doetinchemmers in het verleden bewezen. Bovendien won De Graafschap dit seizoen op vreemde bodem alleen bij RBC en verloor Ajax nog geen enkele thuiswedstrijd.

Vorig jaar kende het duel een wervelende start. Ajax wilde de nederlaag van een paar maanden eerder in Doetinchem (1-0) graag ongedaan maken. Binnen 25 minuten waren er al drie doelpunten gescoord. Ajax was op achterstand gekomen door de Fin Vaisanen, maar Nikos Machlas en Dani bogen de snel opgelopen achterstand ook weer vliegensvlug om in een voorsprong. Cristian Chivu was in deze wedstrijd de gebeten hond. Nadat hij dat seizoen al eerder was weggezonden met een rode kaart, kon hij ook van scheidsrechter Luyten vertrekken. Hoewel de uitslag mager is, hebben de fans een prima wedstrijd van Ajax gezien.

De ploeg van trainer Rob Mc Donald herbergt momenteel drie oud-Ajacieden. Rody Turpijn, Milan Berck Beelenkamp en Arno Splinter genoten hun opleiding bij de Amsterdamse voetbalclub. Van die drie heeft vooral Turpijn onlangs in de pers niet onder stoelen of banken gestoken dat hij eens terug wil keren in de ArenA. Turpijn speelt bij De Graafschap linksbuiten.

Website De Graafschap