Menu
Ajax heeft grootste schiettent van Eredivisie

Ajax heeft grootste schiettent van Eredivisie

,,Je moet schieten, anders kun je niet scoren'', zei Johan Cruijff ooit. Ajax kan zichzelf in de Eredivisie op dat gebied weinig verwijten. De ploeg van Marcel Keizer loste 97 keer een schot, meer dan iedere andere ploeg in de competitie. Komende tegenstander ADO Den Haag kwam tot 48 schoten.

Het vizier van Ajax staat in de Eredivsie niet het scherpst afgesteld, want van de 97 schoten gingen er 36 op het doel van de tegenstander. Het resultaat: 9 doelpunten. Hierdoor valt Ajax met een schotprecisie van 9% net buiten de top 10 van doelgerichte teams.

Schutter Ziyech
Hakim Ziyech is met 25 schoten ijstaanvoerder van alle spelers in de Eredivisie. De aanvallende middenvelder probeerde het 16 keer van buiten de 16. Zijn schoten binnen het strafschopgebied hebben echter het meeste succes. De helft van Ziyechs pogingen in the box resulteerden in een doelpunt (6 schoten, 3 doelpunten).

In navolging van Ziyech komen Klaas Jan Huntelaar (16) en Amin Younes (14) ook regelmatig tot een schot. The Hunter toont zich het scherpst met een rendement van 19%, gevolgd door Donny van de Beek (13%) en Ziyech (12%). 

Lees ook: Wöber keert terug op trainingsveld
B
ekijk ook: Ajax vorig seizoen vrij gemakkelijk langs ADO

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Pro Shots