Menu
Ajax heeft indruk gemaakt in Zagreb

Ajax heeft indruk gemaakt in Zagreb

Dinamo Zagreb strijdt woensdagavond voor zijn laatste kans op een langer Europees verblijf in de Amsterdam ArenA. De Kroaten moeten de vierde groepswedstrijd winnen om nog enigszins uitzicht op de derde plaats in de groep te houden. Trainer Krunoslav Jurcic is strijdbaar, al is hij de heenwedstrijd tegen een goed spelend Ajax niet vergeten.

Wie puur op de statistieken afgaat, ziet dat Dinamo Zagreb sinds de 0-2 nederlaag tegen Ajax drie keer op rij heeft gewonnen. In de competitie is de club uit de Kroatisch hoofdstad dan ook soeverein koploper. Hoe anders is dat in groep D van de UEFA Champions League waar Zagreb na drie duels puntloos onderaan staat. Het maakt de wedstrijd tegen Ajax tot een ‘alles of niets’ duel. Voor Jurcic maakt dat overigens niets uit. ,,Iedere wedstrijd spelen we voor de winst. Dat geldt ook tegen Ajax.”

Een paar minuten eerder had de 41-jarige Kroaat zijn lof nog over Ajax uitgesproken. ,,De wedstrijd in Zagreb zijn we zeker nog niet vergeten. Daar zijn we nog steeds onder de indruk van”, sprak hij in de persruimte van de Amsterdam ArenA. ,,Maar”, zo benadrukte Jurcic, ,,woensdagavond moeten we bewijzen dat we die wedstrijd een slechte dag hadden. Alleen op die manier hebben we nog een kans om Europees te overwinteren.”

De koploper van de Kroatische competitie beschikt over een nagenoeg fitte selectie voor het duel met Ajax. Alleen de Portugese verdediger Tonel is in Zagreb achtergebleven.

Ajax - Dinamo Zagreb begint woensdagavond om 20:45 uur.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Vele vrijwilligers hebben alle stoeltjes van vlaggetjes voorzien. Vele vrijwilligers hebben alle stoeltjes van vlaggetjes voorzien.
Verdediger Karlo Brucic vergezelde zijn trainer tijdens de persconferentie.
De Amsterdam ArenA is helemaal omgetoverd in de bekende CL-stijl. De Amsterdam ArenA is helemaal omgetoverd in de bekende CL-stijl.