Menu

Ajax heeft tegen Willem II reputatie hoog te houden

Goed nieuws voor de fans die geloven in de kracht van cijfers. Ajax treft komende zondag Willem II in eigen huis en verloor in de 26 eerdere ontmoetingen nog geen enkele keer. Opgeteld bij het feit dat Ajax dit seizoen in de competitie ook nog ongeslagen is op eigen bodem, kan het statistisch gezien, eigenlijk niet fout gaan.

De allereerste ontmoeting tussen rood wit en de tricolores, in de winter van 1956, eindigde in een klinkende 5-0 overwinning voor de Amsterdammers. Het laatste treffen, op twee dagen na precies een jaar geleden, werd door Ajax gewonnen met 3-1. Toen zat Co Adriaanse nog op de bank bij Ajax en was Hans Westerhof, nu trainer in Tilburg, nog hoofd opleidingen in de hoofdstad.

Toen zat Ajax in een diep dal. De fans hadden zich tegen trainer Jan Wouters en algemeen directeur Frank Kales gericht. Ajax kwam op achterstand door een benutte penalty na een handsbal van Knopper. De angst greep om zich heen, maar vier minuten voor rust trok Ajax de stand recht. Nikos Machlas gaf de bal die 13e februari 2000 het broodnodige zetje voor de gelijkmaker. Na rust stelt Ajax orde op zaken en door doelpunten van Knopper en Dani. Daardoor wordt voor de 23e keer een Amsterdams treffen tussen Ajax en Willem II in winst omgezet.

Bij Willem II is verdediger Delano Hill geschorst. De Marokkaanse international Tarik Sektioui is eveneens afwezig. Hij speelt een aantal oefenwedstrijd voor zijn land.

Bij Ajax is niemand geschorst. Cedric van der Gun heeft weer wat meer wedstrijdritme door zijn optredens in het tweede elftal. Afgelopen maandag was hij bij drie van de vijf goals tegen FC Twente betrokken. Hoe de geblesseerde spelers ervoor staan, wordt pas later deze week bekend.