Menu
Ajax heeft vertrouwen in goed resultaat

Ajax heeft vertrouwen in goed resultaat

Ajax reist maandagmiddag met een goed gevoel af naar Zwitserland waar de tweede ontmoeting met FC Thun op het programma staat. Het eerste duel werd door Ajax met 2-0 gewonnen. De ploeg moet het echter stellen zonder Hatem Trabelsi, die niet fit genoeg is bevonden.

Danny Blind had maandag voor vertrek naar Zwitserland niet veel tijd nodig om zijn ideeën omtrent de wedstrijd uiteen te zetten. ,,We moeten uit de komende twee wedstrijden, FC Thun uit en Sparta Praag thuis vier punten zien te halen", deelde de trainer mee. ,,Dat moet voldoende zijn om de volgende ronde te bereiken. Maar we gaan ook woensdag voor de winst. Het seizoen is echter niet voorbij als we niet mochten winnen van Thun."

Blind moet Hatem Trabelsi thuis laten omdat de rechtsback te veel hinder ondervindt van een hamstringblessure. Steven Pienaar kampt met dezelfde klachten, maar hij is wel mee. Net als Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro (enkel). Edgar Manucharyan en Angelos Charisteas kunnen de reis vanwege blessureproblemen nog niet maken. In tegenstelling tot de wedstrijd van afgelopen vrijdag maken Juanfran, Julien Escudé en Wesley Sneijder wél deel uit van de groep die maandagmiddag in het vliegtuig stapt.

Onder hen keeper, Maarten Stekelenburg. Hij reist met vertrouwen naar Zwitserland. ,,We voetballen goed, we weten waaraan het ligt dat we de wedstrijden niet winnen. Ik verwacht dat Thun hetzelfde speelt als in Amsterdam. Omdat we thuis met 2-0 wonnen, gaan we er vanuit dat we daar ook drie punten halen. De kwaliteiten van FC Thun liggen in de omschakeling. Het is aan ons om hun counter eruit te halen."

In de vier wedstrijden die hij tot nu toe speelde, hoefde Stekelenburg alleen tegen PSV een tegendoelpunt toe te staan. ,,En dat was een penalty, dus daar kon ik weinig aan doen. Verder heb ik eigenlijk in al die vier duels weinig ballen gehad. Dat Thun dit weekeinde met 6-1 heeft verloren kan zowel positief als negatief zijn. Het kan namelijk ook een extra motivatie zijn om het tegen ons recht te zetten."

Voordat de spelers de bus in stapten richting Schiphol, gooide Urby Emanuelson er nog een voorspelling uit. ,,Het wordt 2-1", riep hij snel. Om er voor de zekerheid nog even aan toe te voegen, ,,voor Ajax, hè!"