Menu

Ajax heeft weinig moeite met HCSC

Na reeds drie maal te zijn afgelast, kon de wedstrijd van de zaterdagamateurs van Ajax tegen HCSC uit Den Helder dan eindelijk doorgaan. Ajax zegevierde met 3-1.

Het duurde een kwartier voordat Ajax de leiding nam. Bij een corner over rechts van Dennis Bogaard, die eindelijk weer zijn rentree kon maken in het eerste elftal, was Marc Wolthuis mee naar voren gekomen en voor de grabbelende handen van de Helderse doelman kopte hij de bal hard in de touwen: 1-0.

Deze treffer bracht wel rust in het elftal, maar Ajax vergat de tegenstander snel de genadestoot toe te brengen. Doelman Raymond Homoet moest zelfs een aantal malen handelend optreden. Ajax kreeg ook diverse kansen, maar pas kort voor rust kwam de tweede goal tot stand via Lenny Macnack, die bij een dieptepass van Paul Reumer de ruimte in dook en de doelman beheerst passeerde: 2-0.

Na de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. De defensie van Ajax speelde solide en HCSC werd dan ook zelden gevaarlijk. Aan de andere kant verhoogde Ajax de score tot 3-0 via Roy Collé, die door Dennis Bogaard goed was weggestuurd. Op snelheid liep hij zijn tegenstander eruit en met een beheerste schuiver liet hij de doelman kansloos.

In het laatste kwartier liet Ajax de teugels vieren, won de thuisploeg geen duels meer en kreeg HCSC de gelegenheid in de laatste minuut een tegengoal te maken: 3-1.