Menu

Ajax heeft weinig moeite met Lunteren

In de ontmoeting met Lunteren op De Toekomst bleek al snel dat Ajax van deze tegenstander niet veel te vrezen had. Het werd dan ook 3-0 voor de Amsterdammers.

Ajax nam na tien minuten steeds meer het heft in handen en Lunteren moest daardoor vaker aan de noodrem trekken. Dat leidde in de vijftiende minuut tot een vrije trap, die door Cleon Banel met veel gevoel in de benedenhoek van het doel werd gekruld.

Drie minuten later kreeg Ajax al de kans de wedstrijd te beslissen. Lenny Macnack werd in zijn rush ten val gebracht in het zestienmetergebied en Ajax kreeg van de rustig leidende arbiter een strafschop toegewezen. Giorgio Tsie liet de Lunteren-keeper echter net teveel zien wat zijn bedoeling was en zijn inzet werd gekeerd.

Na een half uur spelen bereikte een dieptepass van Mark Geestman de in de ruimte gesprinte Jamal Akachar en hij scoorde met een beheerste schuiver de 2-0.

In de tweede helft nam Ajax het eigenlijk wat te gemakkelijk op, al profiteerde Lunteren daar nauwelijks van. Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing, toen Said El Aiouni in het strafschop-gebied enkele tegenstanders passeerde en vanaf de achterlijn een perfecte voorzet losliet op Lenny Macnack. Die kopte de bal hard tegen de touwen: 3-0.