Menu
Ajax heet twee nieuwe Partnerclubs welkom

Ajax heet twee nieuwe Partnerclubs welkom

Ajax is twee Partnerclubs rijker. Voortaan gaat de Ajax Coaching Academy ook intensief samenwerken met Hercules Zaandam en Sparta Nijkerk. De handtekeningen werden zondagmiddag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (4-1) in de Koninklijke Loge gezet.

Hercules Zaandam en Sparta Nijkerk waren beide met een afvaardiging afgereisd naar de Amsterdam ArenA, waar ze een warm welkom kregen. Bij het officiële gedeelte had Ajax' directeur Edwin van der Sar ook nog lovende woorden over voor beide clubs. De voormalig doelman benadrukte het belang van een goede samenwerking, waarbij van beide kanten de vruchten geplukt kunnen gaan worden.

Plussen
,,Bij Ajax beschikken we over de kennis en ervaring om spelers op te leiden richting ons eerste elftal, maar die willen we graag delen om jullie verder te helpen. Het fundament van het Nederlandse voetbal wordt in het amateurvoetbal gelegd. Uiteindelijk hopen wij er profijt van te hebben door betere spelers binnen te krijgen. Daarbij vinden we het heel belangrijk dat het voor beide partijen een plus heeft, en niet alleen voor jullie een last voelt dat er spelers weggehaald worden. Op een goede samenwerking en het uitwisselen van kennis zetten we nadrukkelijk in.”

Een groepsfoto.
Een groepsfoto.

Ajax heeft in de afgelopen twee jaar grote stappen gemaakt in de samenwerking met de Partnerclubs in Amsterdam en omgeving. Nieuw is de opzet waarbij de Ajax Coaching Academy probeert in te spelen op de wensen van zijn partners. Gedurende het seizoen worden er een aantal inhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd, waarbij ingegaan wordt op vragen van clubs. Zo stond bijvoorbeeld bij de laatste meeting de kwaliteit van jeugdtrainers centraal.

Hercules Zaandam liet bij monde van voorzitter Peter Visser weten veel van de samenwerking te verwachten, iets dat logischerwijs ook voor Ajax geldt. ,,We merkten onlangs toen Amin Younes te gast was bij de opening van de voetbalschool dat het onder de jeugd ontzettend leeft om Ajax vlakbij je te wanen. Voor de uitstraling en de kwaliteit is deze samenwerking heel belangrijk. We hebben een unieke positie in Zaandam gecreëerd, omdat we de enige club zijn die partnerovereenkomst met Ajax heeft.”

De samenwerking tussen Hercules Zaandam en Ajax is rond.
De samenwerking tussen Hercules Zaandam en Ajax is rond.
Ook Sparta Nijkerk kreeg van Ajax een warm welkom.
Ook Sparta Nijkerk kreeg van Ajax een warm welkom.

Weliswaar iets verder van huis – Amsterdam is vanuit Nijkerk iets minder snel te bereizen dan Zaandam – zijn de verwachtingen ook bij Sparta Nijkerk hoog. Vicevoorzitter Erik Plug: ,,Zonder onszelf een schouderklopje te willen geven, denk ik dat we een aardige opleiding hebben staan. We zoeken nu echt een kwaliteitsimpuls van een BVO. Deze samenwerking geeft ons een goed gevoel. Het hele pakket dat door Ajax wordt aangeboden, richting onze trainers en de meerwaarde vanuit de voetbalschool, trok ons wel.”

Visser tot slot: ,,Een kwaliteitsimpuls van de trainers is een belangrijk onderdeel. Maar ik heb ook uit de gesprekken begrepen dat de breedtesport ook meegenomen wordt. Dat vinden wij belangrijk. Dat is een groep die anders vaak over het randje valt, en die wordt er nu volledig bij betrokken.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst