Menu
Ajax herkent zich niet in CIV-jaarverslag

Ajax herkent zich niet in CIV-jaarverslag

Vorige week heeft Ajax kennis genomen van het CIV-jaarverslag 2011-2012 en de daaruit voortkomende media aandacht. Hieruit kan - ten onrechte- het beeld zijn ontstaan dat het bezoek aan voetbalstadions het afgelopen jaar minder veilig zou zijn geworden. Ajax herkent zich niet in dit beeld. Ajax is dan ook van mening dat de sfeer in en rond het stadion de afgelopen seizoenen verder verbeterd is en dat stadionbezoek veilig genoemd kan worden.

Er wordt gewerkt aan het terugbrengen van generieke veiligheidsmaatregelen en er wordt geinvesteerd in dadergerichte aanpak, mede door een nauwe samenwerking met ketenpartners als politie, Openbaar Ministerie en de Gemeente Amsterdam. Daarnaast is er veelvuldig contact met de supportersverenigingen om in gesamenlijkheid te kijken naar mogelijke verbeteringen op het gebied van sfeer. In het kader van het ingezette 'normalisatietraject' is ook het aantal verplichte buscombi's voor bezoekers van de tegenpartij verder teruggebracht bij midden-risicowedstrijden.

Ajax is dan ook van mening dat de door het CIV vermelde toemame van het aantal geregistreerde incidenten toe te wijzen is aan betere registratie van meer kleine incidenten. Daar waar in het verleden vooral werd gefocust op grootschalige ordeverstoringen, worden nu veelal kleine vergrijpen geregistreerd. Dit kan naar mening van Ajax dan ook worden gezien als een volgende stap in het verder verbeteren van de sfeer en veiligheid in het stadion.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst