Menu

Ajax hervat met grote groep de training

Ajax heeft maandagmiddag om 14.30 uur de training hervat. Dat gebeurde met een grote groep van 22 spelers. Alleen Ole Tobiasen en Richard Knopper ontbraken nog op het veld. Ferdi Vierklau en John O'Brien ondergingen de looptraining van Laszlo Jambor, maar daarna werkten ze weer hun eigen programma af.

Het kringgesprek waarin Co Adriaanse het woord voert. Ferdi Vierklau is een opvallende aanwezige op het veld. 'Of hij er bij de eerste competitie op 1 februari al weer bij is? 'We werken er hard aan', aldus de door blessures geplaagde verdediger. Vierklau was overigens de eerste die een functioneringsgesprek voerde met trainer Co Adriaanse. Voor de camera's van AT5 zei Adriaanse niet tevreden te zijn over de back: 'We hebben in de eerste helft van de competitie niets aan hem gehad. Dat moet verbeteren.'

Richard Witschge en Aron Winter gingen voorop in de strijd. Na achttien dagen rust moesten de Ajacieden maandagmiddag weer stevig aan de bak. 'Na de winterstop beginnen we met een schone lei', vertelde Adriaanse. 'Iedereen probeert weer een plaats te verwerven. Ik hoop dat Winter en Witschge bij de ploeg blijven. Het zijn jongens met ervaring en kwaliteit. Ze verhogen de kwaliteit op de training. Hoe gek het ook klinkt.'

Nikos Machlas kijkt eens om zich heen. Zo'n eerste training van het jaar blijft natuurlijk lastig. Na het loopwerk, ging de meeste aandacht uit naar afronden op het doel. Vooral Youssouf Hersi schoot een aantal keren aardig in, net onder de lat, buiten bereik van Bogdan Lobont. In het andere doel namen de spelers Fred Grim onder handen.

Een nieuw jaar, een nieuw kapsel. Zo zal John O'Brien er over gedacht hebben. De Amerikaan sloot 2000 af in mineur door een achillespeesblessure. Toen liep hij heel voorzichtig over het veld. Nu mag O'Brien al wat meer doen. Shota Arveladze heeft het aan zijn zijde zichtbaar koud.