Menu
Ajax hervat seizoen in Rio de Janeiro

Ajax hervat seizoen in Rio de Janeiro

De Ajacieden brachten zondag vooral in hogere sferen door. Kakelvers 2013 begon voor de regerend landskampioen met een lange vliegreis naar Zuid-Amerika. In Rio de Janeiro wacht een week waarin (vooral) veel trainingsarbeid wordt verricht. Hoogtepunt is zondag de oefenwedstrijd tegen Vasco da Gama.

Amsterdam, Schiphol. 10:25 uur. Handen worden geschud en nieuwjaarswensen uitgewisseld. De selectie van Frank de Boer is klaar voor vertrek naar Rio de Janeiro. In Brazilië, ruim 9570 kilometer verderop, starten de Ajacieden de voorbereiding op de hervatting van de competitie. Alleen de zieke Toby Alderweireld is thuis gebleven. Kolbeinn Sigthórsson en Ryan Babel behoren wel tot het keurkorps van De Boer. Vlucht KL 0705 kiest om 11:10 uur het luchtruim. De winterstop is voorbij, de jacht op een nieuwe landstitel is hervat!

Ruim elf uur glijdt de Boeing 777-200 van KLM door en boven de wolken. Als de Europese kustlijnen zijn gepasseerd, wordt de tijd hoog boven de Atlantische oceaan gedood met televisie, tablet en smartphone. Koptelefoons, boeken, kranten en tijdschriften worden ook benut om de lange, intercontinentale vlucht wat aangenamer te maken. De witte Ajax-polo’s verraden het extra doel van de reis naar Rio. Mongeral prijkt er boven de inmiddels vertrouwde naam van AEGON op de borst van de Ajacieden. Mongeral is de Braziliaanse dochter van Ajax’ hoofdsponsor. Net als in de winterstop van 2012, destijds in Sao Paulo, werken de Ajacieden opnieuw aan de naamsbekendheid van de sponsor op Braziliaanse bodem.

De Ajacieden wachten met de collega-luchtreizigers van vlucht KL 0705, op het vliegveld van Rio de Janeiro op hun bagage. De Ajacieden wachten met de collega-luchtreizigers van vlucht KL 0705, op het vliegveld van Rio de Janeiro op hun bagage.

Rio de Janeiro, vliegveld. 19:34 uur (lokale tijd) De luchtreis van Amsterdam naar Rio de Janeiro is vlekkeloos verlopen. Als het vliegtuig is geland, gaan de Ajacieden letterlijk terug in de tijd. De horloges kunnen wegens het tijdverschil drie uur terug worden gezet. Vervolgens is het langs de bagageband wachten op de lange stroom voetbaltassen, materiaalkoffers en overige uit Amsterdam meegebrachte bagage. Als enkele koffers naast de lopende band belanden, bedenkt Frank de Boer zich niet. De trainer springt zowaar over de band om het kleine euvel vliegensvlug te verhelpen. De trainer legt de naast de band gekukelde koffers weer keurig netjes op de band. De bagagestroom komt weer op gang. De Ajacied keert weer terug tussen zijn spelers en hervat stoïcijns het wachten op zijn eigen tas. Als de hoofdtrainer zijn spullen eenmaal van de band heeft gegrist volgen fotomomenten met enkele Braziliaanse voetbalfans.

Als de selectiespelers plus stafleden een half uur later per touringcar richting spelershotel rijden is de trainingsweek pas echt gestart. Het wordt een week vol trainingen, onder meer op de befaamde stadstranden van de Copacabana. Naast een clinic staat er onder meer ook een bezoek aan de favela’s op het programma. Het belooft een mooie en interessante, in elk geval nuttige trainingsweek te worden.

Ajax.nl, Ajax TV plus de officiële Twitter en Facebook van Ajax volgen Ajax op de voet tijdens het trainingskamp in Brazilië. Houd Ajax Media in de gaten en mis niets!

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Aanvoerder Siem de Jong langs de bagageband in gesprek met Christian Poulsen. Aanvoerder Siem de Jong langs de bagageband in gesprek met Christian Poulsen.
Trainer Frank de Boer was niet te beroerd om de stroom bagagestukken op gang te houden. Trainer Frank de Boer was niet te beroerd om de stroom bagagestukken op gang te houden.
Net als zijn trainer waagde ook Poulsen zich even achter de bagageband. De ervaren Deen pikte daar zijn rugtas op. Net als zijn trainer waagde ook Poulsen zich even achter de bagageband. De ervaren Deen pikte daar zijn rugtas op.
Waarna Poulsen zijn actie kort deelde met een beller. Waarna Poulsen zijn actie kort deelde met een beller.
Uiteindelijk bleek alle bagage netjes aangekomen in Rio de Janeiro. De selectiespelers en stafleden zochten, voorzien van hun spullen, de teambus op. Uiteindelijk bleek alle bagage netjes aangekomen in Rio de Janeiro. De selectiespelers en stafleden zochten, voorzien van hun spullen, de teambus op.