Menu
Ajax hervat training in de hitte

Ajax hervat training in de hitte

Ajax hervatte maandagmiddag onder tropische weersomstandigheden de voorbereiding op de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ondanks de hitte moesten de spelers flink aan de bak.

Tijdens de training, waarbij de temperatuur ruim boven de dertig graden Celsius kwam, lag de nadruk op partijvormen. Het ging er fanatiek aan toe in de potjes (vier teams die het op halve velden tegen elkaar opnamen). Om iedere bal werd gestreden, duels werden niet geschuwd. De selectie oogt scherp met het oog op de Johan Cruijff Schaal. Dat moet ook wel, want het is tijd dat de Nederlandse Super Cup weer eens naar Amsterdam komt. Frank de Boer verzamelde sinds zijn aantreden als hoofdtrainer al heel wat prijzen, maar de Cruijff Schaal ontbreekt nog op zijn palmares. De laatste keer dat de Amsterdammers deze openingsprijs wonnen, was in 2007.

Na de zware trainingsarbeid van de afgelopen weken en de sessie van vandaag krijgen de Ajacieden de komende twee dagen vrij. Donderdag verschijnt de selectie tijdens de Open Dag in de Amsterdam ArenA op het veld voor een openbare training. Deze begint rond 13.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Vrijdag volgt nog een besloten training en dan is het zaterdag tijd voor de Johan Cruijff Schaal. Ajax neemt het om 20.00 uur in de ArenA op tegen bekerwinnaar AZ.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Grote passen van Nicolai Boilesen. Grote passen van Nicolai Boilesen.
Siem de Jong heeft controle. Siem de Jong heeft controle.
Sjouwen in de hitte. Sjouwen in de hitte.
Viktor Fischer kreeg na afloop nog een paar technische tips van Dennis Bergkamp. Viktor Fischer kreeg na afloop nog een paar technische tips van Dennis Bergkamp.
Tussen de partijtjes door werd er ontzettend veel gedronken. Tussen de partijtjes door werd er ontzettend veel gedronken.