Menu
Ajax hoopt op 2010-scenario

Ajax hoopt op 2010-scenario

De laatste keer dat een Nederlandse club via de kwalificaties het hoofdtoernooi van de Champions League wist te bereiken, was in 2010. Dat was Ajax en toevalligerwijs was PAOK toen in de derde voorronde de tegenstander. Hoewel beide duels een remise opleverden, gingen de Ajacieden op basis van gemaakte uitdoelpunten verder. Na een 1-1-gelijkspel in Amsterdam was de 3-3-remise in Thessaloniki goud waard.

Ajax hoopt voor de veertiende keer in de groepsfase van het kampioenenbal mee te gaan doen. In Nederland heeft alleen PSV meer deelnames achter zijn naam: vijftien. PAOK was nog geen enkele keer van de partij. Drie eerdere kwalificatiepogingen, waaronder dus in 2010 tegen Ajax, leverden niet het gewenste resultaat op. Voorts was in 2004 Maccabi Tel Aviv te sterk en negen jaar later het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar. 

Bij zijn laatste vier Champions League-deelnames was Ajax als landskampioen rechtstreeks geplaatst. In totaal wisten de Ajacieden driemaal de voorrondes te overleven. Viermaal ging het fout, waaronder vorig jaar tegen Rapid Wien. Ajax is vastberaden om het ditmaal niet zover te laten komen, liet aanvoerder Davy Klaassen daags voor het thuisduel tegen PAOK op de persconferentie weten. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst