Menu
Ajax hoopt op nieuwe stunt

Ajax hoopt op nieuwe stunt

Ajax belegde dinsdagochtend zijn laatste training voor de UEFA Champions League-kraker tegen FC Barcelona. Zijn de Ajacieden klaar voor een nieuwe stunt, na de sensationele 2-1-overwinning uit het voorbije seizoen? Aan de werklust en motivatie kan het in elk geval niet liggen, zo bleek dinsdag op de Toekomst.

Het aanwezige journaille kreeg een bijna drie kwartier durend inkijkje tijdens het toegankelijke deel van de oefensessie. De toeschouwers zagen onder meer performance coach Björn Rekelhof zijn vertrouwde opwarmende oefeningen voorschotelen. De wedstrijdselectie voor het komende topduel verschilt waarschijnlijk weinig van de groep voor Ajax’ laatste thuisduel met FC Dordrecht. Ajax versloeg de Zuid-Hollanders zaterdag met 4-0. Lasse Schöne (2), Joël Veltman en Lucas Andersen scoorden.

Er was veel belangstelling voor de laatste Ajax-training. Straks, vanaf 13:15 uur zal dat niet anders zijn. Rond die klok beleggen trainer Frank de Boer en Ricardo van Rhijn een pre-match persconferentie voorafgaand aan Ajax – Barcelona. Het persmoment in de perskamer van de ArenA is live te volgen op Ajax Exclusive TV.

Even na half elf liepen de Ajacieden richting trainingsveld. Even na half elf liepen de Ajacieden richting trainingsveld.

Luttele uren later is het in dezelfde omgeving de beurt aan FC Barcelona. Aan het begin van de avond schuiven Barça-coach Luis Enrique en een van zijn spelers achter de perstafel aan voor een Catalaans persmoment. Daaropvolgend werken de gasten hun training af in de ArenA. De training van Barcelona is met slechts een kwartier aanzienlijk korter te volgen voor de voetbaljournalisten.

Woensdag is de stijf uitverkochte Amsterdam ArenA het decor voor de clash tussen de Amsterdammers en Catalanen. Zo rond half elf ’s avonds is duidelijk of de Ajacieden opnieuw hebben kunnen stunten op het allerhoogste voetbalpodium.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Stefano Denswil en Thulani Serero begonnen de training met een omhelzing. Stefano Denswil en Thulani Serero begonnen de training met een omhelzing.
Onderonsje tussen Nicolai Boilesen en Lasse Schöne. Onderonsje tussen Nicolai Boilesen en Lasse Schöne.
Wat geldt voor alle Ajacied, zal vooral ook gelden voor Jasper Cillessen: van iedereen wordt woensdag topvorm gevraagd tegen Barça! Wat geldt voor alle Ajacied, zal vooral ook gelden voor Jasper Cillessen: van iedereen wordt woensdag topvorm gevraagd tegen Barça!
De Ajacieden trainden met de nieuwste Champions League-wedstrijdbal van adidas. De Ajacieden trainden met de nieuwste Champions League-wedstrijdbal van adidas.
Ajacieden springen en zwieren tijdens de warming-up van Björn Rekelhof. Ajacieden springen en zwieren tijdens de warming-up van Björn Rekelhof.
Er was dinsdag op de Toekomst veel belangstelling van de media. Er was dinsdag op de Toekomst veel belangstelling van de media.
Ontspannen moment tijdens de laatste sessie voor Ajax - Barça. Ontspannen moment tijdens de laatste sessie voor Ajax - Barça.
Keeperstrainer Carlo l'Ami met zijn doelmannen Cillessen en Boer. Keeperstrainer Carlo l'Ami met zijn doelmannen Cillessen en Boer.
Nick Viergever verstuurt geconcentreerd zijn pass. Nick Viergever verstuurt geconcentreerd zijn pass.
Viktor Fischer trainde apart met fysio Pim van Dord. Viktor Fischer trainde apart met fysio Pim van Dord.
Frank de Boer loert op de bal tijdens een rondo. Frank de Boer loert op de bal tijdens een rondo.
De Ajax-trainer liet zich ook in de lucht niet onbetuigd. De Ajax-trainer liet zich ook in de lucht niet onbetuigd.