Menu
Ajax hoopt op volle ArenA in UEFA Cup

Ajax hoopt op volle ArenA in UEFA Cup

Ajax heeft mooie tegenstanders geloot in de UEFA Cup. De Amsterdammers ontvangen in de ArenA Austria Wien en Espanyol en natuurlijk hopen ze op een stadion vol enthousiaste Ajax-supporters. De kaarten zijn aantrekkelijk geprijsd.

,,Het zijn mooie ploegen’’, constateerde trainer Henk ten Cate na de loting. ,,Van de tegenstanders ken ik Espanyol het beste. Alle Spaanse ploegen zijn goed, ze zijn goed georganiseerd en van alle vier de tegenstanders is Espanyol de sterkste. Van Austria Wien weet ik dat het een van de twee topclubs in Oostenrijk is.’’

Austria Wien, op 2 november te gast in de ArenA (aanvang 20.45 uur), is de regerend landskampioen van Oostenrijk en tevens de bekerhouder. De ploeg van Nederlandse trainer Frenk Schinkels en spelers Delano Hill en Jelle ten Rouwenaar, en oud-Heerenveen- speler Arek Radomski, veroverde 23 nationale titels in Oostenrijk. Ook won de paarswitte Weense club 25 maal de nationale beker.

Espanyol, de oude ploeg van de Spaanse Ajacied Roger, is de tweede club van de stad Barcelona. De net als Ajax in 1900 opgerichte club won in 2006 de Spananse beker. Bekende spelers als Iván de la Peña, Francisco Rufete en Pablo Zabaleta dragen trots het blauwwitte tenue van de club uit het Olympisch stadion van Barcelona. Ajax speelt op 30 november om 20.45 uur tegen Espanyol.

Het elftal heeft zin in het Europese avontuur en hoopt op de steun van zo veel mogelijk Ajacieden. Iedereen kan kaarten kopen voor de thuisduels van Ajax in de UEFA Cup: er is geen club card-verplichting, dus vrije verkoop. Kaarten voor de losse wedstrijden zijn verkrijgbaar vanaf € 20,00,-. Ajax biedt tevens een passe-partout aan, waarbij het tweede kaartje dan voor de halve prijs is. Seizoenkaarthouders krijgen hier bovendien 10% korting op bij aankoop van hun eigen plaats. Een passe-partout is daardoor al verkrijgbaar vanaf € 27,-.

Klik hier voor informatie over de kaartverkoop.