Menu
'Ajax houdt het spannend'

'Ajax houdt het spannend'

De voetbalcompetitie zal deze weken van ondergeschikt belang zijn in de sportkaternen van de kranten. Deze maandag sieren de schaatshelden de voorpagina’s met de gouden Sven Kramer en Ireen Wüst uiteraard in de hoofdrol. Het gelijkspel van Ajax bij PEC Zwolle komt natuurlijk wel aan bod, maar minder prominent dan wanneer er geen Olympische Spelen waren geweest.

Pas op pagina 14 in De Telegraaf komt Ajax aan de beurt. ‘Ajax vecht met zichzelf’, vindt de krant. ,,Ajax heeft de woorden van Frank de Boer onderstreept dat de Amsterdammers in de titelrace zelf hun grootste tegenstander zijn. Op bezoek bij PEC Zwolle was het spel slechts 36 minuten koploperwaardig en viel uiteindelijk niets op het gelijkspel (1-1) af te dingen. ‘We maakten veel onnodige fouten en mogen zelfs blij zijn dat we nog één punt aan de wedstrijd overhielden, want Jesper Drost kon de bal in een bijna leeg doel schuiven’, doelde De Boer op de hachelijke momenten voor het Ajax-doel waarbij Fred Benson eerst tegen de paal schoot en Drost tegen de lat vuurde.

‘Ajax geeft achtervolgers hoop’, kopt de Volkskrant na het puntenverlies van Ajax in Zwolle. ,,Natuurlijk had koploper Ajax zondag de voorsprong op zijn achtervolgers moeten uitbreiden naar zeven punten. Die kant leek het in de eerste helft ook uit te gaan. Maar na de gelijkmaker van Fernadez in de 36ste minuut, na de openingstreffer van Klaassen in de zevende minuut, was het gedaan met de automatismen bij Ajax.”

Ook in het AD de voorspelling dat het weer een interessante slotfase van de competitie wordt. ‘Ajax houdt het spannend’, lezen we boven het artikel. ,,Tegen PEC, dat ondanks de absentie van drie centrale verdedigers een keurig vervolg gaf aan de overwinningen op NAC, Roda JC en FC Utrecht, bleek wederom dat Ajax nog niet over de vorm beschikt waarmee de ploeg in de afgelopen drie jaar vanaf de winterstop naar de landstitel snelde. In de wintermaanden ligt de amusementswaarde dit seizoen duidelijk lager dan in de voorgaande seizoenen. Zo trachtten de Amsterdammers gisteren in het laatste kwartier zelfs met lange ballen het gat met concurrenten FC Twente en Vitesse, die eerder in het weekeinde punten morsten, naar zeven punten te tillen.”

‘Aanval van Ajax hapert’, is de laatste tijd een repeterende kop die vandaag boven het artikel in het Noordhollands Dagblad staat. ,,Ajax sneed zich gistermiddag lelijk in de vingers door niet verder te komen dan een gelijkspel tegen PEC (1-1). Net als in voorgaande speelronden stond een haperende voorhoede een zorgeloos optreden in de weg. Een handvol kansen leverde slechts één treffer op. Door de remise verzuimde Ajax maximaal te profiteren van de nederlaag van titelconcurrent FC Twente tegen PSV.”


Tekst en foto: Ajax.nl